Μπάσκετ - Εθνικός Κοζάνης: Ανασυγκρότηση δυνάμεων και Πιερικός Αρχέλαος


Τη δυσκολία του παιχνιδιού με τον Ιωνικό Νίκαιας τη γνωρίζαμε εξ αρχής, καθώς το ποιοτικό του ρόστερ, δεν αφήνει πολλά ερωτηματικά. Αυτό που ενοχλεί, είναι ο τρόπος με τον οποίο γνωρίσαμε τη ήττα.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα μας να προηγείται με 21-18, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ στην άμυνα είμασταν καλά οργανωμένοι.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αυτό που μας κόστισε, αφού με ένα επιμέρους 8-19 οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 29-37.

Η αντεπίθεση ξεκίνησε στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου, όπου οι καλές επιλογές στην επίθεση, μας έφεραν στους τέσσερις πόντους, με τον Ματούλα και τον Μακρίδη να κρατάνε κοντά την ομάδα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε πως το παιχνίδι ήταν ντέρμπι τελικά, με τους παίκτες του Στέργιου Καλομενίδη να μην αφήνουν την διαφορά να ξεφύγει από τους τέσσερις πόντους αλλά κάποια κακά σουτ (μας διέκρινε η αστοχία στο χθεσινό ματς) δεν μας έδωσε το δικαίωμα στο ροζ φύλλο αγώνα.

Θέλουμε να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην ομάδα του Ιωνικού και πλέο τα βλέμματά μας στρέφονται στο επόμενο παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο στην Κατερίνη στις 13/11.

Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά τον κόσμο της Κοζάνης που βρέθηκε στο ΔΑΚ για να στηρίξει την προσπάθεια του συλλόγου.

Εθνικός Κοζάνης-Ιωνικός Ιωνίας 65-76

Διαιτητές: Παζώλης-Πάνος

Δεκάλεπτα: 21-18, 29-37, 48-52, 65-76

Εθνικός Κοζάνης (Καλομενίδης): Μπίγγας, Ματούλας 14(4), Μπλιούμης 2, Σούπουρας 11(2), Καπενής 8, Γιαμούζης 5(1), Παπαδόπουλος 7, Τοπάλι 6(2), Μακρίδης 12, Παπιστας, Τριντής

Ιωνικός Ιωνίας (Χριστοφορίδης-Κουβάτσης): Σαρακατσάνος 6(2), Φόρογλου 13(2), Παναγιώτου 14(4), Ματενίδης 3(1), Γκαβέζος 24(1), Διγενής, Αντωνιάδης, Κουτζακιουλάφης, Περιστεράκης 4, Ζωγράφος 4, Στόλης 6, Βαϊράμης 2.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (13/11):
ΚούΠα Κιλκίς – Αρετσού Καλαμαριάς
Ιωνικός Ιωνίας – Άθλος Αλεξάνδρειας
Πιερικός Αρχέλαος – Εθνικός Κοζάνης
Όλυμπος – ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας
Μελίκη – Καστοριά
Ρεπό: ΜΕΝΤ

Σχόλια