Γ' Εθνική: Κοζάνη - Σβορώνος 2-0 | βίντεο με στιγμιότυπα και δηλώσεις

Με νίκη έκλεισε το 2022 η Κοζάνη που επιβλήθηκε με 2-0 του ΓΑΣ Σβορώνου Πιερίας στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. 
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τέταρτη φορά στην Κοζάνη, οι προηγούμενες τρεις ήταν στην Δ’ Εθνική την δεκαετία του 2000. 

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την Α.Ε. Ποντίων ο προπονητής της Κοζάνης Νίκος Μπαδήμας αντικατέστησε τους δύο «πλαϊνούς» επιθετικούς Βοριαζίδη και Αποστολίδη (τραυματίας) με τους Καραγιάννη και Ίσακσσον, ενώ την θέση του Κούφα στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Πάτας. 

Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάποια καλά διαστήματα αλλά δεν έπιασαν την απόδοση των προηγούμενων αγώνων, αλλά ακόμα κι έτσι πήραν τους τρεις βαθμούς και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Πιερικός με 13. 

Ο ΓΑΣ Σβορώνος, στην παρθενική του εμφάνιση στην Γ’ Εθνική, έχει προπονητή τον Νίκο Θεοδοσιάδη που ως παίκτης αγωνίστηκε στην Κοζάνη την σαιζόν 1998-99. 

Η ομάδα της Πιερίας παρουσίασε ένα καλοδουλεμένο σύνολο που ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο δυσκόλεψε την Κοζάνη. 


Στο πρώτο μέρος η Κοζάνη ήταν εμφανώς καλύτερη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και πέτυχε ένα γκολ. 

Στο 3’ ψαλιδάκι του Κανούλα από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 10’ σέντρα του Παπαργυρίου, σουτ του Καραγιάννη μπλόκαρε ο Κούζας. 

Στο 23’ σέντρα του Πάνου, δυνατό σουτ του Νιάσσε απέκρουσε δύσκολα στην γωνία του ο Κούζας, νέο δυνατό σουτ του Νιάσσε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 25’ ο Γιάννης Παπαδόπουλος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ που «καρφώθηκε» στην γωνία του Κούζα για το 1-0. 

Στο 36’ σέντρα του Παπαργυρίου, κεφαλιά του Ψάλτη μόλις άουτ.

Στο 41’ καλή ευκαιρία για τον Σβορώνο όταν μετά από σέντρα του Λαγδάρη ο Κυπαρίσσης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα από το δοκάρι του Καραγκιόζη.

Στο 42’ σέντρα του Πάνου, δυνατή κεφαλιά του Νιάσσε από καλή θέση, άουτ. 

Στο 45’ σέντρα του Παπαργυρίου, κεφαλιά του Ισακσσον δίπλα από το δοκάρι, άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη προσπάθησε να διπλασιάσει νωρίς τα τέρματα της χωρίς να τα καταφέρει με αποτέλεσμα ο Σβορώνος να αρχίσει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί. 

Το δεύτερο γκολ του Νιάσσε στο 73’ έδιωξε το άγχος των γηπεδούχων κι από κει πέρα έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. 

Στο 50’ συνδυασμός και σέντρα του Παπαργυρίου, κεφαλιά του Νιάσσε άουτ.

Στο 52’ μεγάλη ευκαιρία του Σβορώνου όταν μετά από συνδυασμό ο Λαγδάρης έβγαλε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Κοζάνης εκεί όπου μόνος ο Κυρτέγος έπιασε την κεφαλιά πάνω στον Καραγκιόζη που μπλόκαρε. 

Στο 66’ μπάσιμο και σέντρα του Καραγιάννη, κεφαλιά του Κανούλα απέκρουσε ο Κούζας, σουτ του Πάνου άουτ.

Στο 68’ σέντρα του Βοριαζίδη, σουτ του Νιάσε λίγο άουτ.

Στο 73’ ήρθε το δεύτερο γκολ της Κοζάνης όταν μετά από κόρνερ του Πάνου η μπάλα κατέληξε στον Ιμπραχίμα Νιάσσε που με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία έκανε το 2-0. 

Στο 75’ πάσα του Κανούλα στον Καραγιάννη που φάνηκε να είναι σε θέση οφσάϊντ, ο βοηθός δεν σήκωσε την σημαία, ο Καραγιάννης μπήκε μόνος αλλά το πλασέ του απέκρουσε σωτήρια ο Κούζας. 

Στο 80’ συνδυασμός Νιάσσε και Βοριαζίδη, σέντρα του Βοριαζίδη, ένας αμυντικός προσπάθησε να αποκρούσει, η μπάλα στρώθηκε στον Νιάσσε που με δυνατό εναέριο σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σβορώνου. 

Στο 82’ και στο 87’ δύο καλοχτυπημένα κόρνερ του Πάνου δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ αλλά οι κεφαλιές των Πάτα και Μπίντση αντίστοιχα από καλές θέσεις πέρασαν άουτ. 

Ενδιάμεσα στο 84’ σουτ του Κυπαρίσση από κοντά πέρασε άουτ. 

Έτσι η Κοζάνη θα κάνει γιορτές στην κορυφή με μία διαφορά ασφαλείας 6 πόντων από τον δεύτερο Πιερικό κι αναμένουμε αν θα υπάρξουν ενισχύσεις στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. 

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα επαναρχίσει μετά το νέο έτος, συγκεκριμένα η Κοζάνη θα ταξιδέψει στο Ν. Κεραμίδι Πιερίας στις 8/1/2023 για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Εθνικό σ’ ένα γραφικό γήπεδο αλλά με κακό αγωνιστικό χώρο. 


KOZANH (Νίκος Μπαδήμας): ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου (85’ Παπανικόπουλος), Πάτας, Γιαλαμίδης, Ψάλτης (85’ Κούφας), Ι. Παπαδόπουλος, Niasse, Καραγιάννης (76’ Τσώτσος), Isaksson (62’ Βοριαζίδης), Κανούλας (76’ Ν. Μπίντσης). 


ΣΒΟΡΩΝΟΣ
(Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Βούλγαρης, Λαγδάρης (75’ Μάλα), Κωτσιόπουλος, Δήμηνας (63’ Κατσαμάγκας), Μυστρίδης, Κυπαρίσσης, Κυρτέγος, Τροϊρης (15’ λ.τ. Κραγιόπουλος), Μυρωτής (63’ Ναρίνογλου), Κόλα (75’ Σιδηρόπουλος).



Διαιτητής: Γ. Φακής (Λάρισας).
Βοηθοί: Δ. Μίχος (Λάρισας), Δ. Δίχρης (Λάρισας).
















Σχόλια