ΦΣ Κοζάνης: Με σπασμένα τα φρένα σκόρπισε με 4-0 και τον Παοκ Κρηστώνης!

 


Ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση από την ομάδα μας ΦΣ Κοζάνη η οποία σκόρπισε στους πέντε ανέμους και τον Παοκ Κρηστώνη με το επιβλητικό 4-0, για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και παρέμεινε στη 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
 Η ομάδα μας αντιμετώπισε ένα σύνολο το οποίο δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα και πέτυχε μια άνετη νίκη, την τέταρτη για φέτος στο πρωτάθλημα και συνεχίζει την… την ξέφρενη πορεία ως πρωτοπόρα με 13 βαθμούς ενώ σε απόσταση βολής ακολουθεί ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου Πιερίας με 11 βαθμούς.
 
Η ομάδα μας ΦΣ Κοζάνη ήταν κυρίαρχη στο παιχνίδι, έδειξε για άλλη μία φορά τα ποιοτικά της στοιχεία, πέτυχε τέσσερα γκολ κι έχασε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, οι αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα από τον προπονητή Νίκο Μπαδήμα ο οποίος αξιοποιεί και διαχειρίζεται όλο το ροστερ της ομάδας. 

Στον σημερινό αγώνα την θέση των Ίσακσσον και Γιαλαμίδη οι οποίοι ταλαιπωρούνταν από ίωση την εβδομάδα που πέρασε πήραν οι Νιάσσε και Πιρίτζαους, ενώ ο Βοριαζίδης πήρε την θέση του Καραγιάννη. Τέλος την θέση του σέντερ-φορ αντί του Μπίντση αγωνίστηκε  με επιτυχία ο Σάκης Κανούλας πετυχαίνοντας δύο γκολ.
 
Το ερχόμενο Σάββατο 17/12/2022 η Κοζάνη θα αγωνιστεί ως τυπικά φιλοξενούμενη στο ΔΑΚ Κοζάνης με την Α.Ε. Ποντίων Π.Ε. Κοζάνης στο τοπικό ντέρμπυ της 6ης αγωνιστικής.

 
Το “φιλμ” του αγώνα
 
Στο 16’ πάσα του Ξενοφών Πάνου στον Γιάννη Παπαδόπουλο ο οποίος από σχετικά καλή θέση αστόχησε.
 
Στο 18’ ο Νιάσσε έτρεξε και κέρδισε την μπάλα από τον Χατζηλιάδη στα δεξιά, έβγαλε ωραία σέντρα κι ο Σάκης Κανούλας με υποδειγματική κεφαλιά στην απέναντι γωνία άνοιξε το σκορ.
 
Στο 31’ μετά από μακρινό πλάγιο άουτ του Πάνου ο Αποστολίδης έστρωσε στον Ιμπραχίμα Νιάσσε που με πλασέ έκανε το 2-0.



 
Στο 38’ σουτ του Νιάσσε από καλή θέση πέρασε κι αυτό πάνω από τα δοκάρια.
 
Στο 43’ σέντρα του Παπαργυρίου, σουτ του Νιάσσε προς την εστία, ο Βοριαζίδης προσπάθησε να την προωθήσει προς τα δίχτυα, η μπάλα κατέληξε στον Κανούλα που εξ’ επαφής έκανε την κεφαλιά άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
 
Στο 45’ ωραία εναλλαγή της μπάλας των παικτών της Κοζάνης, ο Βοριαζίδης έδωσε στον Κανούλα που από κοντά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.
 
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σέντρα του Αποστολίδη, ο Κανούλας εξ’ επαφής σούταρε άουτ, χάνοντας τρίτη συνεχόμενη ευκαιρία.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες.
 
Στο 50’ ωραία μπαλιά του Αποστολίδη στον Νιάσσε που έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε τον εξερχόμενο Σακαλίδη αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
 
Στο 58’ προσπάθεια του Αποστολίδη από αριστερά που έδωσε στον Νιάσσε, αυτός έστρωσε στον Κωνσταντίνο Βοριαζίδη που με ευθύβολο σουτ έκανε το 3-0, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Κοζάνης.
 
Στο 62’ μετά από λανθασμένη απομάκρυνση του τερματοφύλακα της Κρηστώνης Σακαλίδη, ο Βοριαζίδης έκανε αμέσως την συρτή σέντρα στον Κανούλα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε κακώς ως οφσάϊντ από τον βοηθό.
 
Στο 80’ ο Μπίντσης απέφυγε τον τερματοφύλακα, από πλάγια θέση έκανε το σουτ προς την εστία αλλά οι αμυντικοί της Κρηστώνης έδιωξαν σε κόρνερ.
 
Από το κόρνερ στο 81’ ο Κούφας έπιασε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
 
Στο 88’ ο Αποστολίδης, που ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας στην επίθεση, έκανε την μπαλιά στον Τσώτσο που μπήκε από αριστερά, έκανε την σέντρα στον Κανούλα που σούταρε στο κάθετο δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στην κενή εστία για το 4-0.
 
Στο 90’ προσπάθεια του Λάμπογλου που έφτασε απέναντι στην εστία αλλά ο τερματοφύλακας Σακαλίδης του έκλεψε την μπάλα.
 
Στο 92’ προσπάθεια του Αποστολίδη ο οποίος έστρωσε στον Στόϊο που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος (61’ Παπανικόπουλος), Παπαργυρίου (75’ Τσώτσος), Κούφας, Πιρίτζαους, Ψάλτης, Ι. Παπαδόπουλος (61’ Μπίντσης), Νιάσσε (70’ Στόϊος), Αποστολίδης, Βοριαζίδης (70’ Λάμπογλου), Κανούλας.
 
ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ (Βασίλης Παμπορίδης): Σακαλίδης, Χατζηλιάδης, Θ. Ιωαννίδης (14’ λ.τ. Παυλίδης, 46’ λ.τ. Α. Παπαδόπουλος), Μαυροκεφαλίδης, Ματετζίδης, Ευθυμιάδης, Μπελίτσας, Ευθυμιάδης, Χατζηασλανίδης, Γ. Ιωαννίδης (72’ Νικολαϊδης), Αποστολίδης (72’ Κωτάκης).
 

Διαιτητής: Λ. Τζόβας (Ηπείρου). Βοηθοί: Γ. Παπαλαζάρου, Θ. Γκέλης (Ηπείρου).


 
Αναλυτικά το αποτελέσματα της αγωνιστικής του ομίλου:
Γ' Εθνική (2ος Όμιλος | 5η Αγωνιστική)
Μακεδονικός Φούφα - Σβορώνος                    3-1
Εθνικός Ν. Κεραμιδίου - ΑΕ Ποντίων Κοζάνης    5-2
Καστοριά - Ελασσόνα                                    0-0
Κοζάνη ΦΣ - ΠΑΟΚ Κρηστώνης                       4-0
Δωτιεύς Αγιάς - Εδεσσαϊκός                           1-0
ΑΟ Χανιώτης - Θύελλα Σαρακηνών ΠΑΣ           4-3
Πιερικός - Ολυμπιακός Βόλου                         1-0
 
Η Βαθμολογία:
1 Κοζάνη ΦΣ                              13
2 Εθνικός Ν. Κεραμιδίου              11
3 Θύελλα Σαρακηνών ΠΑΣ           8
4 Σβορώνος                               7
5 Ελασσόνα                               7
6 Πιερικός                                 7
7 Μακεδονικός Φούφα                7
8 ΑΕ Ποντίων ΠΕ Κοζάνης            6
9 Εδεσσαϊκός                             5
10 Ολυμπιακός Βόλου                 5
11 Καστοριά                              5
12 ΑΟ Χανιώτης                         5
13 ΠΑΟΚ Κρηστώνης                  4
14 Δωτιεύς Αγιάς                        4
 
Η επόμενη αγωνιστική: Σάββατο 17/12/2022
Γ' Εθνική (2ος Όμιλος | 6η Αγωνιστική)
Δωτιεύς Αγιάς - Μακεδονικός Φούφα
Σβορώνος - Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
Εδεσσαϊκός - Καστοριά
ΑΕ Ποντίων Κοζάνης - Κοζάνη ΦΣ
Ελασσόνα - ΑΟ Χανιώτης
ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Πιερικός
Θύελλα Σαρακηνών ΠΑΣ - Ολυμπιακός Βόλου
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια