Νικόλ Τζιάρα: " Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας μας"

Ξεκίνησε την ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο σε ηλικία πέντε ετών, παίζοντας μπάλα με αγόρια και η μοναδική εικόνα που θυμάται είναι να βρίσκεται με μία μπάλα στο γήπεδο του χωριού της (Τοιχιό Καστοριάς).

Η Νικόλ Τζιάρα αποτελεί ένα από τα μελλοντικά αστέρια του ποδοσφαίρου γυναικών της χώρας μας!Διακρίνεται για την ταχύτητα, το πείσμα και το ανάστημα της, ενώ δημιουργεί κινδύνους-''ζημιές'' μπροστά στα αντίπαλα καρέ!

Το προσωνύμιο που της αποδώσαμε είναι ''Ρουκέτα'', καθώς εκτοξεύει σουτ και κεφαλιές στις αντίπαλες εστίες με αποτέλεσμα να βάζει ''μπουρλότο'' και να προκαλεί ''πυρκαγιά'' στα δίχτυα κάθε Κυριακή. Η ίδια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΙΕΚ Προπονητικής Ιωαννίνων το 2018,κάτοχος διπλώματος UEFA C' και είναι προπονήτρια της ακαδημίας κοριτσιών του ΓΠΟ Καστοριάς και αγοριών από την γενέτειρα της,το Τοιχιό Καστοριάς.

Η Νικόλ αγωνίζεται με απόλυτη επιτυχία ως φορ και αποτελεί το ''βαρύ πυροβολικό'' στην επιθετική γραμμή της ομάδας της Δυτικής Μακεδονίας,ενώ μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ!

Την περασμένη σεζόν η Νικόλ βρισκόταν εκτός αγωνιστικών χώρων για δύο μήνες λόγω κατάγματος του μετατάρσιου του δεξιού της ποδιού.Η 24χρονη εργατική και μεθοδική αθλήτρια παρακολουθεί μαθήματα σε ΙΕΚ Φυσικοθεραπείας,όπου φέτος ολοκληρώνει τις σπουδές της.

Πολυτάλαντη και ακούραστη βάζει στόχους και επιθυμεί τα όνειρά της να γίνουν πραγματικότητα.Κόντρα σε δύσκολους καιρούς και σε ένα αβέβαιο μέλλον μία νέα κοπέλα δεν χάνει την αισιοδοξία της και παλεύει να ολοκληρώσει με επιτυχία την κάθε αποστολή της.

Η Νικόλ Τζιάρα πάντα ''έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά'' και κατέκτησε αρκετές φορές το ''Χρυσό Παπούτσι'' με τη φανέλα της ομάδας της γενέτειρας της.Πάνω απ'όλα σημασία όμως δεν έχει το γκολ στη σημερινή εποχή,αλλά η άθληση και πνευματική δημιουργία!

Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από την πρόοδο ενός παιδιού για το οποίο οι γονείς του καμαρώνουν με απόλυτη περηφάνεια και ενθουσιασμό;Σίγουρα όχι,καθώς η οικογένεια είναι η μεγαλύτερη ευλογία και ότι πιο ιερό!

Έτσι η πανέμορφη ''Ρουκέτα'' υπηρετεί πιστά αυτό που αγαπά με αξίες και ιδανικά,ενώ περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία,ώστε να αποδείξει τις δυνατότητες της και συνεχίζει για την επόμενη δύσκολη αποστολή!!!

Η 24χρονη Καστοριανή φορ ''οργώνει'' τους αγωνιστικούς χώρους με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα!Τα πάντα στη ζωή της ξεκινούν από την ''Στρογγυλή Θεά'' και είναι η κινητήριος δύναμη για ότι έχει κάνει μέχρι τώρα.Για τη Νικόλ το ποδόσφαιρο είναι η πυξίδα των προσωπικών της στόχων!!!

Η ίδια παραχώρησε μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με τη φετινή σεζόν της Καστοριάς στην Α'Εθνική,την τεράστια βαθμολογικής σημασίας εκτός έδρας νίκη επί του Άρη και πολλά θέματα που περικλείουν το σύλλογο της Δυτικής Μακεδονίας.Αναλυτικά όσα δήλωσε:

1.Με οδηγό την περσινή επιτυχημένη σεζόν μπορεί η Καστοριά να έχει μία άνετη παραμονή στην Α'Εθνική;

''Οσο αφορά τη περσινή σεζόν,στα μισά της χρονιάς συνέβησαν αρκετά περιστατικά σχετικά με την αλλαγή προπονητή και κάποιες απουσίες παικτριών,αλλά παρόλα αυτά όλη η ομάδα ενωμένη κατάφερε να παραμείνει στη κατηγορία.

Η φετινή χρονιά είναι πιο δύσκολη από την περσινή,διότι υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες και θα ενταχθούν και play off, οπότε θα πρέπει να υπάρχει θέληση,αρκετή δουλειά στις προπονήσεις και πίστη η καθεμία στον εαυτό της ώστε να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να έχουμε μια καλή πορεία!''

2.Προσωπικά πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα και αν έχει επέλθει η κατάλληλη ομοιογένεια μεταξύ παλαιών και νέων παικτριών;

''Φέτος υπήρξαν κάποιες μεταγραφές στην ομάδα μας,οι οποίες αποτελούν μεγάλη βοήθεια.

Πιστεύω ότι τα νέα κορίτσια εντάχθηκαν πολύ γρήγορα και προσαρμόστηκαν με την υπόλοιπη ομάδα σε θέμα χαρακτήρων,πειθαρχίας και κανονισμών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα μας ανέκαθεν είχε ένα κλίμα οικογενειακού χαρακτήρα.''

3.Που κρίθηκε το σπουδαίο νικηφόρο αποτέλεσμα επί του Άρη και αν υπήρχε πίστη για το ''τρίποντο'';

''Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στηΝ πίστη και τη μαχητικότητα που δείξαμε και κρίθηκε από την κορύφωση της επιμονής μας.  Προσωπικά δεν σταμάτησα να πιστεύω πως το παιχνίδι θα χανόταν και ήλπιζα πως η κάθε επόμενη φάση του παιχνιδιού θα ήταν ένα επιτυχημένο τέρμα.

Αρχίζουμε σιγά σιγά να βρίσκουμε τα πατήματα μας και αυτή η νίκη μας ανέβασε ψυχολογικά ώστε να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι και να πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδα μας!!!''

4.Ακολουθεί εντός έδρας ματς "φωτιά" με τις Ελπίδες Καρδίτσας.Καθοριστικό εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα;

Ο επόμενος αγώνας με την ομάδα της Καρδίτσας είναι σημαντικός για εμάς.

Θα ήθελα να παραμείνουμε στους ίδιους αγωνιστικούς ρυθμούς και σίγουρα να πετύχουμε την βελτίωση τους.Εάν από την έναρξη αυτού του πρωταθλήματος υπάρχουν θετικά αποτελέσματα δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα!''

5.Τι συμβολίζει το έμβλημα της ομάδας και τι θα επιθυμούσες να πετύχεις μακροπρόθεσμα μέσα από αυτό το χώρο;

''Στην Καστοριά αγωνίζομαι για έβδομη συνεχή χρονιά.

Από εδώ ξεκίνησα και προσπαθώ να βοηθώ τον ιστορικό αυτό σύλλογο κάθε χρόνο.

Καθημερινά και για πολλές ώρες βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο με σκοπό να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και γιατί όχι να ενταχθώ σε επαγγελματική ομάδα και το χόμπι μου να γίνει η δουλειά μου. Μέσα από τις προπονήσεις μου προσπαθώ να δω και προπονητική προπόνηση ώστε να πάρω ιδέες και να τις μεταφέρω στις δικές μου μικρές παίκτριες μιας και είμαι προπονήτρια αναπτυξιακών ηλικιών!''

6.Σύμφωνα με το αντικείμενο των σπουδών σου ποιους μελλοντικούς στόχους έχεις θέσει ως άμεση προτεραιότητα;

''Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στα Ιωάννινα σε ΙΕΚ προπονητικής και μετά από αυτό απέκτησα το δίπλωμα UEFA C και ξεκίνησα να ασχολούμαι με ακαδημίες ποδοσφαίρου σε μικρές ηλικίες.

Φέτος το καλοκαίρι ολοκληρώνω τις σπουδές μου του ΙΕΚ φυσικοθεραπείας στη πόλη μου και θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω.

Φυσικά θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο.Με θέληση και δουλειά όλα γίνονται!''

7.Το φίλαθλο κοινό της Καστοριάς στηρίζει έμπρακτα με την ηθική και οικονομική του παρουσία στο γήπεδο;

''Δυστυχώς ο κόσμος της πόλης δεν ακολουθεί τόσο πολύ την ομάδα.Κάποιοι δεν γνωρίζουν την ομάδα και πόσο μάλλον το ότι βρίσκεται στην Α' εθνική.

Μέσω της ακαδημίας που υπάρχει,γίνεται μια προσπάθεια ώστε να γίνει γνωστή η ομάδα.Όσο για το οικονομικό,υπάρχουν αρκετοί χορηγοί που στηρίζουν όσο μπορούν,τους οποίους τους ευχαριστούμε πολύ παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες!!!''

8.Πως αντιλαμβάνεσαι τη ζωή σου χωρίς το ποδόσφαιρο;

''Το αγωνιστικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να υπάρχει πάντα στη ζωή μας.Μεγαλώνουμε και τα προβλήματα υγείας μας αυξάνονται.

Όταν έρθει η στιγμή να σταματήσω αυτό που τόσο αγαπώ,δεν θα φύγω από αυτό το χώρο,αλλά θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις εμπειρίες που θα έχω και τη προπονητική που διδάχθηκα ως παίκτρια στα μικρά παιδιά!''

9.Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας επικρατεί αισιοδοξία στον νεανικό πληθυσμό για ένα καλύτερο μέλλον;

Επιτέλους θα βρεθεί κάποιος να νοιαστεί πραγματικά για τα προβλήματα αυτού του τόπου;

'' Το ευτύχημα για το νεανικό πληθυσμό της Ελλάδας της κρίσης, είναι ευτυχώς ότι ο πληθυσμός αυτός διακατέχεται απο συναισθήματα αισιοδοξίας.

Ώστε και εάν δεν βρεθεί κάποιος να νοιαστεί για τα προβλήματα των νέων,θα τα καταφέρουν μόνοι τους.''

10.Ολοκληρώνοντας την εφ'όλης ύλης συνέντευξη σου Νικόλ θα ήθελα και μία ευχή;

''Να ευχηθώ σε όλο το κόσμο υγεία,αγάπη και ευτυχία.

Να ζείτε τη κάθε σας στιγμή με θετικές σκέψεις και να δημιουργείτε συνέχεια.

Να υπάρχει πάντα χαμόγελο και αισιοδοξία.

Καλές γιορτές και όμορφα Χριστούγεννα!!!''

Επιμέλεια:Ηλίας Σχορτσιανίτης



Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Σχόλια