Αυγενάκης: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση του ποδοσφαίρου γυναικών – Η ΕΠΟ δε δίνει το βάρος που οφείλει

Στην 41η Γιορτή του ΠΣΑΠΠ με τα βραβεία στις καλύτερες και στους καλύτερους της «στρογγυλής θεάς» για την περσινή αγωνιστική περίοδο, τη σεζόν 2021-2022, έδωσε το παρών ο υφυπουργός αθλητισμού, ενώ παρόντας ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος.

Με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Αυγενάκης αναφέρει τα εξής:

“Πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική εκδήλωση στον πρόεδρο, Γιώργος Μπαντή και σε όλα τα μέλη του ΠΣΑΠΠ.

Κι όπως τους δήλωσα, άμεσα να πραγματοποιήσουμε συνάντηση, για τα πάντοτε σοβαρά και μετρημένα αιτήματα και προτάσεις τους, μαζί με τους ποδοσφαιρικούς φορείς (Ομοσπονδία και Λίγκες).

Οι αθλητές και οι αθλήτριες, άλλωστε, είναι η μόνιμη προτεραιότητά μας και το έχουμε αποδείξει αυτά τα 3,5 χρόνια με τις τόσες ρυθμίσεις και πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει.
Και θα πάρουμε κι άλλες, για την εξασφάλιση και την ανάπτυξη που τους πρέπει, είτε μιλάμε για το ποδόσφαιρο Ανδρών είτε για το ποδόσφαιρο των Γυναικών, στο οποίο δεν δίνει το βάρος που οφείλει η ΕΠΟ και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάστασή του και τη σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

👉 Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στη συγκινητική χειρονομία του Aραούχο, που τιμήθηκε με το βραβείο Fair Play και το προσέφερε στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, οι οποίοι ήταν εκεί για να τον τιμήσουν, καθώς είχε αφιερώσει στη μνήμη του γιού τους γκολ που πέτυχε εκείνες τις ημέρες, μετά τη δολοφονία.

Κι όπως σεμνά ζήτησε ο πατέρας του Άλκη –και εργαζόμαστε καθημερινά γι’ αυτό, για να αλλάξει η νοοτροπία ορισμένων- «να μάθουμε να χειροκροτούμε τους αθλητές όλων των ομάδων, όχι μόνο της δικής μας. Να ανέβουμε το σκαλοπάτι της αξιοπρέπειας και του σεβασμού, να πιστέψουμε ότι και το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που ενώνει”.

Σχόλια