Είναι δυνατόν, δύο ομάδες με έδρα το Δήμο Κοζάνης, να πρέπει να ταξιδέψουν έως την Εράτυρα του Δήμου Βοΐου για να παίξουν ένα επίσημο παιχνίδι Κυπέλλου;

 

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος & Κυπέλλου της ΕΠΣ Κοζάνης ανακοίνωσε ότι: "Το παιχνίδι της Γ' φάσης του κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Μακεδονικός Κοζάνης - ΑΕΠ Κοζάνης που είχε οριστεί για την Τετάρτη 7/12 /2022 και ώρα 17:15 στο γήπεδο ΔΑΚ Κοζάνης, θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, στο γήπεδο της Εράτυρας (!!!) και ώρα 19:00.".

Μήπως πρόκειται για λάθος; Είναι δυνατόν, δύο ομάδες με έδρα το Δήμο Κοζάνης, να πρέπει να ταξιδέψουν έως την Εράτυρα του Δήμου Βοΐου για να παίξουν ένα επίσημο παιχνίδι Κυπέλλου. Διαβάζοντας την ανακοίνωση, θα σκεφθεί κάποιος, ότι, ενδεχομένως, η γηπεδούχος ομάδα είναι τιμωρημένη. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο ομάδες είναι "τιμωρημένες", όχι όμως για αγωνιστικούς λόγους, αλλά ελλείψει οποιασδήποτε θεσμικής λειτουργίας στα δημοτικά πράγματα, η οποία ακολουθείται από την πλήρη αδιαφορίας για μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες, οι οποίοι ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνουν δημοτικά τέλη και φόρους και για τη συντήρηση των γηπέδων, αλλά η χρήση τους επιτρέπεται μόνο σε κάποιους εκλεκτούς, κατ' επιλογήν του "ενός", που χωρίς αρμοδιότητα και χωρίς να ακολουθηθεί θεσμική οδός και ενημέρωση του Δ.Σ. –πλην προέδρου- εξόρισε το ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ, αλλά ανεπιθύμητο για τον  ίδιο, σωματείο της ΠΟΛΗΣ σε γήπεδο άλλου Δήμου.

Ποιος;

Αυτός, που αγνοεί ακόμη και το, ότι το 1928, που χρησιμοποιεί η μοναδική ομάδα που διατρανώνει ότι λατρεύει, είναι ΔΑΝΕΙΚΟ από το έτος ίδρυσης του Μακεδονικού Κοζάνης, από τον οποίο προέρχεται κατά το ήμισυ ο ηλιομήκης έρωτάς του. Αυταρχισμός, μικροεξυπηρέτηση και θεσμικός αναλφαβητισμός, συνθέτουν το πιο επικίνδυνο μίγμα για τα δικαιώματα των δημοτών. Άλλωστε, ομοίως, λειτουργεί και με τα τετράποδα.

Αν ένα πρόσωπο, αυταρχικά και με τον ενήμερο, πλην άβουλο και άφωνο, άρα κατ' επίφαση πρόεδρό του ΟΑΠΝ, έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει το Δήμο ανίκανο να υποστηρίξει τα σωματεία που εδρεύουν στον ίδιο και τα γήπεδα απαγορευμένα προς χρήση από τις ομάδες του, πλην των "αγαπημένων", τότε, σίγουρα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και, αν όχι ο επικεφαλής του Δήμου, τουλάχιστον τα υπόλοιπα εννέα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΠΝ, που δεν ενημερώθηκαν, θα πρέπει να λάβουν θέση υπερασπιζόμενα την αξιοπρέπειά τους και αυτή του ΟΑΠΝ, αν δεν θέλουν να χαρακτηριστούν ως απλοί κομπάρσοι.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

Σχόλια