Γ' Εθνική: Κεραυνός Αγγελοχωρίου - ΦΣ Κοζάνη 1-1 | φωτο - βίντεο

 


Στο 87’ διέσωσε το αήττητο η Κοζάνη που αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου για την 11η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.


Το παιχνίδι έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο από τον παγωμένο αέρα που φυσούσε από τον Θερμαϊκό προς το γήπεδο των Νέων Επιβατών που βρίσκεται σε σχετικά υπερυψωμένη τοποθεσία. 

Η Κοζάνη, αν και έκανε ίσως το χειρότερο φετινό παιχνίδι της ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έστω και στο τέλος κατάφερε να ισοφαρίσει και να παραμείνει αήττητη για 16ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (τελευταία της ήττα στην Λευκίμμη στις 27/2/2023 την σαιζόν 2021-22).

Ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου επίσημα αγωνίζεται ως Θύελλα Σαρακηνών καθώς το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα της Θεσσαλονίκης αγόρασε το ΑΦΜ της ομάδας της Πέλλας για να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. 

Η ομάδα του Αγγελοχωρίου ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος, σφιχτός στην άμυνα και με μία τριάδα επικίνδυνων επιθετικών, τον γρήγορο Φροσύνη από αριστερά, τον υψηλόσωμο φορ Θεοδωρίδη και τον τεχνίτη Κατσιάκη από δεξιά. 

Η Κοζάνη στερήθηκε τις υπηρεσίες του Γιάννη Παπαδόπουλου που ήταν άρρωστος, την θέση του πήρε ο Μπακάλης στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ως βασικός. 

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μέτριο, με λιγοστές φάσεις, με τους γηπεδούχους να δείχνουν πιο θετικοί και την Κοζάνη να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να μην απειλεί σχεδόν καθόλου επιθετικά. 

Στο 9’ φάουλ του Κατσιάκη από αριστερά απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Καραγκιόζης.

Στο 40’ μπαλιά του Κατσιάκη στον Θεοδωρίδη που μπήκε από δεξιά, έκανε το διαγώνιο πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. 

Στην ανάπαυλα ο προπονητής Νίκος Μπαδήμας άλλαξε την μεσοεπιθετική διάταξη της Κοζάνης καθώς στην θέση του Μπακάλη πέρασε ο Καραγιάννης ως δεξί χαφ, ο Ίσακσσον από δεξί χαφ πέρασε ως δεκάρι κι ο Νιάσσε γύρισε από δεκάρι ως αμυντικό χαφ. 

Η Κοζάνη μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα.

Στο 55’ από φάουλ-σέντρα του Κατσιάκη από αριστερά ο Νίκος Ιωσηφίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0, σε μία αδράνεια της άμυνας της Κοζάνης. 

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους παίκτες της Κοζάνης που στην συνέχεια έχασαν δύο απανωτές καλές ευκαιρίες. 

Στο 59’ σέντρα του Παπαργυρίου από αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Κανούλα απέκρουσε θεαματικά όσο και σωτήρια ο Σοϊλεμέζογλου, στο ντεμπούτο του στην εστία του Αγγελοχωρίου. 

Στο 60’ κόρνερ του Ίσακσσον που έστρωσε στον Καραγιάννη έξω από την περιοχή, αυτός έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 67’ προσπάθεια και δυνατό σουτ του Κατσιάκη από δεξιά, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κοζάνης. 

Στο επόμενο εικοσάλεπτο η Κοζάνη είχε μία ανούσια υπεροχή χωρίς να καταφέρνει να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα του Αγγελοχωρίου που όταν χρειαζόταν έσπαζε τον ρυθμό με «τραυματισμούς» των παικτών του. 

Στο 87’ όμως ο Νιάσσε έβγαλε τον Πάνο στα δεξιά, αυτός έκανε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας εκεί όπου πετάχτηκε ο Αλέξανδρος Καραγιάννης και με πλασέ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 μέσα σε πανηγυρισμούς των περίπου 100 φιλάθλων της Κοζάνης που έκαναν το ταξίδι στους Νέους Επιβάτες. 

Αυτή ήταν η έκτη ασσίστ του αρχηγού Ξενοφώντα Πάνου στο φετινό πρωτάθλημα (όλες από σέντρες ή στημένα) και το πρώτο γκολ του Καραγιάννη. 

Η λήξη του αγώνα βρήκε το προβάδισμα της Κοζάνης στην βαθμολογία να μειώνεται στους 5 βαθμούς καθώς ο Πιερικός νίκησε στην εκπνοή στην Πτολεμαϊδα τον Μακεδονικό Φούφα.

Επόμενο παιχνίδι για την Κοζάνη το ερχόμενο Σάββατο 4/2/2023 στο ΔΑΚ Κοζάνης απέναντι στην Ελασσόνα για την 12η αγωνιστική. 

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ (Κώστας Γαλτσίδης): Σοϊλεμέζογλου, Πορτοκαλάς, Μουρατίδης, Νικολαϊδης, Πολύζας, Νικολίτσας, Φροσύνης, Θεοδωρίδης, Μουράτη (94’ Σολομωνίδης), Κατσιάκης (75’ Μόλλα), Ιωσηφίδης (67’ Κιλιντάρης).


ΚΟΖΑΝΗ
(Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Πιρίτζαους, Γιαλαμίδης, Ψάλτης, Μπακάλης (46’ Καραγιάννης), Νιάσσε, Ισακσσον (66’ Μπίντσης), Αποστολίδης (85’ Κούφας), Κανούλας.

Διαιτητής: Κόκκινος (Χαλκιδικής).

Βοηθοί: Κώστογλου (Χαλκιδικής), Lleshi (Χαλκιδικής).









Σχόλια