Γ' Εθνική: Εδεσσαϊκός - ΦΣ Κοζάνη 1-2 | φωτο



Απόδραση στο 95’ για την Κοζάνη που πήρε σημαντικό διπλό στο Ριζάρι Πέλλας απέναντι στον Εδεσσαϊκό για την 13η και τελευταία αγωνιστική του 1ου Γύρου του 2ου Ομίλου Γ’ Εθνικής. 

Ένα γκολ του Αδάμ Κούφα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τους τρεις βαθμούς στους ερυθρόλευκους που αύξησαν την διαφορά από τον δεύτερο Πιερικό στους 8. 
Παρά την νίκη της για άλλη μία φορά στα τελευταία παιχνίδια η Κοζάνη δεν ικανοποίησε με την απόδοση της. 

Δικαιολογία αποτελεί ο κακός αγωνιστικός χώρος που δεν επέτρεπε ποδόσφαιρο αξιώσεων, με την Κοζάνη όμως να σηκώνει την μπάλα στον αέρα υπέρ του δέοντος, ψάχνοντας το κεφάλι του Κανούλα. 
Σημασία βέβαια έχουν οι τρεις βαθμοί, έστω και με τον τρόπο που ήρθαν, αλλά σίγουρα η Κοζάνη θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοση της στον δεύτερο γύρο εν όψει των πλέϊ-οφφ ανόδου με αντιπάλους υψηλότερου επιπέδου.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη είχε την πρωτοβουλία και τις φάσεις αλλά ο Εδεσσαϊκός πήρε το προβάδισμα στην μοναδική του ευκαιρία.

Η Κοζάνη ισοφάρισε στην πιο κατάλληλη στιγμή, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ευτυχώς δεν πήγε στα αποδυτήρια κυνηγώντας το σκορ. 

Στο 4’ επικίνδυνη σέντρα του Πάνου, ο Κανούλας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από κοντά.
Στο 20’ ο Εδεσσαϊκός άνοιξε το σκορ όταν μετά από ένα κακό σουτ του Καραγιάννη η μπάλα πήρε ύψος, η άμυνα της Κοζάνης αδράνησε κι εκεί πετάχτηκε ο Δημήτρης Μεληκιώτης και με βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 32’ σέντρα του Πάνου, κεφαλιά του Κανούλα απέκρουσε σε κόρνερ ο Ηλιόπουλος.
Στο 37’ πάσα του Νιάσσε στον Καραγιάννη που σούταρε από καλή θέση αλλά ο Ηλιόπουλος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 45’ φάουλ-σέντρα του Αποστολίδη, από κοντά ο Κανούλας δεν βρήκε καλά την μπάλα που πέρασε άουτ.

Στο τέταρτο λεπτό (49’) των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου μετά από απόκρουση των αμυντικών του Εδεσσαϊκού ο Ι. Παπαδόπουλος γέμισε ψηλοκρεμαστά, ο Νιάσσε έκανε την κεφαλιά-πάσα στον προωθημένο Θωμά Πιρίτζαους που από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εδεσσαϊκός μαζεύτηκε πίσω και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις ενώ η Κοζάνη δεν μπορούσε να μετατρέψει την υπεροχή της σε γκολ.

Στο 52’ μετά από σέντρα του Πάνου ο τερματοφύλακας Ηλιόπουλος έχασε την μπάλα, κεφαλιά από κοντά του Κανούλα πάνω σε αμυντικό.

Στο 54’ αντεπίθεση του Εδεσσαϊκού, λάθος της άμυνας της Κοζάνης, σουτ του Μεληκιώτη απέκρουσε σωτήρια ο Καραγκιόζης.

Στο 56’ σέντρα του Ι. Παπαδόπουλου, μόνος ο Κανούλας έκανε την κεφαλιά πάνω στον Ηλιόπουλο.
Στο 67’ μπαλιά του Παπαργυρίου στον Νιάσσε που έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Ηλιόπουλος μπλόκαρε.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού η Κοζάνη προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Εδεσσαϊκού χωρίς επιτυχία. 

Στο 90’ αντεπίθεση του Εδεσσαϊκού, λάθος γύρισμα αμυντικού της Κοζάνης, ο Σαμαράς πρόλαβε κι έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά η μπάλα δεν βρήκε συμπαίκτη.

Στο 93’ κεφαλιά-πάσα του Νιάσσε, δυνατό σουτ του Αποστολίδη λίγο πάνω από τα δοκάρια του Εδεσσαϊκού.

Στο 95’ κόρνερ του Πάνου, γυριστή κεφαλιά του Κανούλα στο πρώτο δοκάρι κι ο προωθημένος Αδάμ Κούφας με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων της Κοζάνης. 

Έτσι με δύο γκολ των κεντρικών της αμυντικών στις καθυστερήσεις του κάθε ημιχρόνου η Κοζάνη πήρε το πολύτιμο διπλό και δείχνει ότι, αν και απομένουν άλλα 13 παιχνίδια, εύκολα ή δύσκολα θα στεφθεί πρωταθλήτρια. 

Την ερχόμενη Κυριακή 12/2/23 η Κοζάνη θα υποδεχθεί τον Δωτιέα Αγιάς στην πρεμιέρα του 2ου Γύρου. 

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ (Αλέκος Κούρτογλου): Ηλιόπουλος, Πρέτσι, Κεσίδης, Μωϋσίδης, Ξανθόπουλος (73’ Μαντώς), Χαντζάρας, Σούκιας, Μεληκιώτης (86’ Σαμαράς), Καραγιάννης, Μαγγίζης, Αναστασιάδης.
Αναπληρωματικοί: Δομουκτσίδης, Μυλωνάς, Ιωάννου, Μαντώς, Λύρτσης, Μίσκος, Βύρος, Σαμαράς, Ντολαπτσής.


ΚΟΖΑΝΗ
(Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Πιρίτζαους, Κούφας, Ψάλτης (78’ Μπίντσης), Niasse, Isaksson (38’ Ι. Παπαδόπουλος), Καραγιάννης (64’ Λάμπογλου), Κανούλας, Αποστολίδης.
Αναπληρωματικοί: Μπλατσιώτης, Παπανικόπουλος, Ι. Παπαδόπουλος, Βοριαζίδης, Στόϊος, Λάμπογλου, Μπίντσης, Πάτας, Τσαπακίδης. 


Διαιτητής: Ν. Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας).
Βοηθοί: Π. Πάνου (Φλώρινας), Μ. Λαζαρίδης (Μακεδονίας).








Σχόλια