Γ' Εθνική: Καστοριά - Κοζάνη 1-5 | φωτο - βίντεο με στιγμιότυπα και δηλώσεις


Αέρας πέρασε η Κοζάνη από την Καστοριά στο Δυτικομακεδονικό ντέρμπυ της 15ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής 2022-23.

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, ήταν αποτελεσματικοί και δεν έδωσαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους που προέρχονταν από ένα σερί 5 αγώνων χωρίς ήττα (2 νίκες και 3 ισοπαλίες), οι 4 τελευταίοι αγώνες με προπονητή τον Κοζανίτη Χάρη Βοριαζίδη. 

Αυτήν ήταν η πρώτη νίκη της Κοζάνης στην Καστοριά σε κανονικό παιχνίδι καθώς οι προηγούμενες δύο φορές ήταν 0-3 άνευ αγώνος όταν η Καστοριά είχε εγκαταλείψει το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής το 1998-99 αλλά και το 2009-10. 

Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη αύξησε την διαφορά από τους διώκτες της στους 11 βαθμούς από τον δεύτερο Πιερικό και 13 από τον τρίτο Κεραυνό Αγγελοχωρίου.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του παλιού παίκτη της Καστοριάς Γιάννη Γρηγορίου που έφυγε απροσδόκητα από την ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Η Κοζάνη μπήκε δυνατά από την αρχή, με τους ερυθρόλευκους παίκτες να δείχνουν «ορεξάτοι» για μπάλα. 

Στο 2’ σέντρα του Πάνου, κεφαλιά-πάσα του Καραγιάννη, σουτ του Νιάσσε από κοντά κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Στο 8’ σέντρα-σουτ του Πάνου, ο Κοσμίδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. 

Στο 9’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτυ σε προσπάθεια και πέσιμο του Τσελεπή, ο διαιτητής που ήταν κοντά στην φάση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, η Κοζάνη βγήκε στην αντεπίθεση, ο Παπαδόπουλος έδωσε αριστερά στον Παπαργυρίου που έκανε την συρτή σέντρα κι ο Σάκης Κανούλας με γυριστό πλασέ έκανε το 0-1. 


Στο 14’ μπαλιά του Παπαργυρίου στον Κανούλα, αυτός με το στήθος έστρωσε στον επερχόμενο Ίσακσσον που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. 

Στο 15’ νέα προσπάθεια του Τσελεπή να πάρει πέναλτυ, αυτή την φορά από τον Πιρίτζαους, αλλά ο διαιτητής και πάλι αγνόησε τις διαμαρτυρίες των Καστοριανών.

Στο 19’ σέντρα του Πάνου από δεξιά, κεφαλιά του Κανούλα στο κάτω μέρος του οριζοντίου δοκαριού, στο έδαφος κι έξω, με τον βοηθό να τρέχει προς την σέντρα καθώς η μπάλα είχε περάσει την γραμμή, για το 0-2 και το ένατο φετινό γκολ του φορ της Κοζάνης. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (20’) η Καστοριά μείωσε σε 1-2 μετά από κάθετη του Τσελεπή στον αρχηγό Χρήστο Γκέγκα που μπήκε από αριστερά και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 45’ σέντρα του Παπαργυρίου απομάκρυναν οι αμυντικοί, η μπάλα έφτασε στον Καραγιάννη που έκανε την μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου πετάχτηκε ο Ξενοφών Πάνος και με ωραίο πλασέ την έστειλε στην απέναντι γωνία για το 1-3, σημειώνοντας το δεύτερο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε και πάλι δυνατά έχοντας σκοπό να «καθαρίσει» οριστικά το παιχνίδι.

Στο 50’ ο Παπαργυρίου βγήκε στο overlap από αριστερά, έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Πάνος γύρισε με την μία την μπάλα στον Κίτον Ίσακσσον που με γυριστό πλασέ από κοντά έκανε το 1-4. 

Αυτό ήταν το τέταρτο φετινό γκολ του Ίσακσσον αλλά και η δέκατη ασσίστ του Ξενοφώντα Πάνου που ήδη έφτασε διψήφιο αριθμό ασσίστ, ένα σημαντικό επίτευγμα για παίκτη που αγωνίζεται ως δεξιός μπακ. 

Στο 59’ η Κοζάνη έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα «ξερό» μονοκόμματο αριστερό βολέ του Ιμπραχίμα Νιάσσε μετά από γύρισμα του Κανούλα. 

Από κει και πέρα το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Νίκο Μπαδήμα να αλλάζει πέντε βασικούς για να τους ξεκουράσει αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε άλλους παίκτες. 

Στην υπόλοιπη μισή ώρα αγώνα η Κοζάνη γύρισε την μπάλα, χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα να πετύχει περισσότερα γκολ, ενώ από την πλευρά της η Καστοριά έδειξε απογοητευμένη και δεν απείλησε. 

Την ερχόμενη Κυριακή της Αποκριάς 26/2/2023 η Κοζάνη θα επισκεφθεί την Κασσάνδρα Χαλκιδικής φιλοξενούμενη του Α.Ο. Χανιώτη που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. 

Καστοριά (Βοριαζίδης): Κοσμίδης, Κωνσταντίνου, Μανακίτσας (54΄ Μηλιάτης), Tozzo, Ελευθεριάδης, Γκέγκας, Μπάρο, Balde (54΄ Tarrelli), Πάλλας (46΄ Νάκος), Φωλίνας, Τσελεπής (84΄ Πολυχρονόπουλος).

Κοζάνη (Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαδόπουλος (56΄ Μπίντσης), Πιριτζάους, Παπαργυρίου (67΄Τσαπακίδης), Μπακάλης, Keaton-Isaksson (73΄ Παπανικόπουλος), Κούφας, Κάνουλας (56΄ Ψάλτης), Niasse (67΄ Στόιος), Καραγιάννης


Διαιτητής: Ζιούτος (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Βοηθοί: Δρουδάκης (ΕΠΣ Γρεβενών), Αλεξόπουλος (ΕΠΣ  Τρικάλων)
















Σχόλια