Γ’ Εθνική: Σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα πέρασε η Κοζάνη μέσα από την Καστοριά – Έσωσε την παρτίδα στο 95ο λεπτό η ΑΕΠ Κοζάνης – Εντός έδρας ισοπαλία για το Μακεδονικό Φούφα - Τα αποτελέσματα της Κυριακής 19/02/2023

 

 Σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα πέρασε η Κοζάνη μέσα από την Καστοριά – Έσωσε την παρτίδα στο 95ο λεπτό η ΑΕΠ Κοζάνης – Εντός έδρας ισοπαλία για το Μακεδονικό Φούφα 
Σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα πέρασε η Κοζάνη μέσα από την Καστοριά κι άφησε τον δεύτερο Πιερικό 11 βαθμούς πίσω. 

Με το εμφατικό 1-5 οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Μπαδήμα  δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Καστοριά να σκεφτεί ότι θα έπαιρνε κάτι θετικό από την αναμέτρηση.

Η Κοζάνη το απόλυτο φαβορί  του ομίλου  για τα μπαράζ  ανόδου με  την απόδοση της και τα πέντε γκολ που σημείωσε   άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους που την ακολούθησαν.

Η Καστοριά από την άλλη πάλεψε φιλότιμα και με όσες δυνάμεις είχε αλλά υπέκυψε φυσιολογικά στην ανωτερότητα  των ερυθρόλεύκων.

Η Κοζάνη προηγήθηκε νωρίς νωρίς με δύο γκολ του Κάνουλα στο  10' και στο 18'. Η Καστοριά μείωσε σε 1-2  με τον Γκέκα στο 21' .Ο Πάνος στο 44' έγραψε το 1-3 σκορ που ήταν και του ημιχρόνου. 

Στο Β μέρος ο Ίσακσον στο 52' και ο Νιάσε στο 56' διαμόρφωσε  το τελικό σκορ στο 1-5.
Υπερβολικά αγχωμένοι και νευρικοί παρουσιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΠ στο παιχνίδι με την Κρηστώνη με συνέπεια να μη μπορούν  να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο  πέφτοντας  έτσι  στο τρυπάκι  της σκληροτράχηλης ομάδας από το Κιλκίς. 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-1 με τον Τσολακίδη στο 24' για να ισοφαρίσει η ΑΕΠ στο 42 με  προβολή του Μιγιένκα.  Η Κρηστώνη  πήρε ξανά το προβάδισμα  1-2 στις αρχές του Β μέρους πάλι με τον Τσολακίδη.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν  για την ισοφάριση αλλά ανορθόδοξα κι όχι με καθαρό μυαλό. Τελικά η παρτίδα για την ΑΕΠ σώθηκε στο 95'  σε μια φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενουμένων με τον Βασίλτση τελικό αποδεκτή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2. 

Στο τέλος της αναμέτρησης απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ των παικτών που ευτυχώς έληξαν χωρίς κάτι σοβαρό αλλά με δύο κόκκινες ( μια σε κάθε ομάδα) από τον ρέφερι κ. Μαυρίδη. Την κόκκινη αντίκρισαν ο Δάλλης από την ΑΕΠ και ο Χατζηασλανίδης από την Κρηστώνη.  
 
Δεν κατάφερε ο Μακεδονικός Φουφα να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Ελασσόνα στο παιχνίδι που διεξήχθη στην Πτολεμαΐδα.  Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο Το τελικό 1-1 αφήνει μια πικρία στους γηπεδούχους που θα μπορούσαν με λίγη προσοχή  και τύχη να πάρουν τη νίκη. 

Ο Μακεδονικός προηγήθηκε 0-1 με τον Χάτια στο 19' για να ισοφαρίσει  στο 40' για την Ελασσόνα ο Καραγκούνης Στο δεύτερο μέρος το σκορ δεν άλλαξε έμεινε το 1-1 , με τον Μακεδονικό Φουφα να μη  καταφέρνει  να απαγκιστρωθεί από την τελευταία θέση της βαθμολογία. 

15η  αγωνιστική
Μακεδονικός Φούφα - Ελασσόνα 1-1
ΑΕΠ Κοζάνης  - ΠΑΟΚ Κρηστώνης 2-2
Εδεσσαϊκός - Κεραυνός Αγγελοχωρίου 2-1        
Σβορώνος - Ολυμπιακός Βόλου 1-0
Δωτιέας Αγιάς - Πιερικός  0-2
Εθνικός Κεραμιδίου - ΑΟ Χανιώτης 1-4
Καστοριά - Κοζάνη 1-5

Βαθμολογία 
Κοζάνη ΦΣ 37
Πιερικός 26
Κεραυνός Αγγελοχωρίου 24
ΑΟ Χανιώτης 23
Σβορώνος 23
Ελασσόνα 20
Καστοριά 18
Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 18
ΠΑΟΚ Κρηστώνης 18
Δωτιεύς Αγιάς 17
Εδεσσαϊκός 16
ΑΕ Ποντίων Κοζάνης 15
Ολυμπιακός Βόλου 15
Μακεδονικός Φούφα 13

Επόμενη αγωνιστική – 16η           
ΑΕΠ Κοζάνης - Μακεδονικός Φούφα
Ελασσόνα - Εδεσσαϊκός
ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Σβορώνος
Κεραυνός Αγγελοχωρίου - Δωτιέας Αγιάς
Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός Κεραμιδίου             
Πιερικός - Καστοριά      
ΑΟ Χανιώτης - Κοζάνη 


Σχόλια