Γ' Εθνική: ΑΕΠ Κοζάνης - Μακεδονικός Φούφα 5-0


 Ξέσπασε η ΑΕΠ Κοζάνης επικρατώντας στο τοπικό αλλά και βαθμολογικό ντέρμπι τον λαβωμένο  από απουσίες και τραυματισμούς  Μακεδονικό Φούφα με σκορ 5-0.
Η νίκη  αυτή της ΑΕΠ δίνει μεγάλη ώθηση και ψυχολογία  στους ποδοσφαιριστές του Μαξιμιλιάνο Βιέρα για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Ο στόχος της σωτηρίας είναι πλέον  εφικτός.

Από την άλλη ο Μακεδονικός Φούφα μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες .Υπάρχει απογοήτευση στο στρατόπεδο της Πτολεμαΐδας αλλά  στην ομάδα, διοίκηση και ποδοσφαιριστές,  το  έχουν δείξει και παλαιότερα ότι ξέρουν να παλεύουν και δε τα παρατάνε εύκολα .Θα παλέψουν κι αν είναι να έρθει ο υποβιβασμός να έρθει με ψηλά το κεφάλι. 

Τα γκολ της ΑΕΠ  και το χαμένο πέναλτι του Μακεδονικού Φούφα 
Στο 3'  ο  Λόπεζ με κεφαλιά θα ανοίξει το σκορ 1-0  
Στο 6' ο Βασίλτσης μέσα από τη περιοχή θα γράψει  το 2-0.
Στο 27' ο Βασίλτσης από κοντά θα σημειώσει το 3-0  ύστερα από  φαουλ του Πατίλα  .
Σκορ ημιχρόνου 
Στο 52'  ύστερα από έξυπνη πάσα του Βασίλτση, ο Κουλούσιας θα σπάσει τη γκίνια (του)  και θα σημειώσει το 4-0. 
Στο 67'  ο Μητσόπουλος κέρδισε πέναλτι για τον Φούφα.
 Το πέναλτι  εκτέλεσε ο Χάιτας αλλά ο Καλιαμπάκας  είπε όχι στον επιθετικό του Φούφα 
Στο 70' ο Πέρντομο  διαμόρφωσε το τελικό   5-0.
Πρώτη συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος της Γ Εθνικής είχε και ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΠ Αλέξανδρος Μεντεσίδης ο οποίος  αντικατέστησε τον  Χρήστο  Καλιαμπάκα στο 75'. 

ΑΕΠ Κοζάνης (Μαξιμιλιάνο Βιέρα):  Καλιαμπάκας (75' Μεντεσίδης), Λόπεζ, Κιρκιλιανίδης, Λιάκος (46' Αδαμόπουλος), Μιγιένκα (67' Ζάβκο), Κουντούρης,  Ρ. Σάλλα, Πατίλας, Πέρντομο (75' Καραγιαννίδης), Κουλούσιας, Βασίλτσης (67' Παπαζήσης).

Μακεδονικός Φούφα (Καπετάνος): Δημητριάδης, Παπάς (56' Ρωσσίδης), Σεκκουλίδης, Μωυσιάδης (65' Πολυχρονίδης), Βασάκης (65' Λιάμης), Κοντογουλίδης, Θεοδουλίδης (56' Μητσόπουλος), Καλογιαννίδης, Καρασιούνας, Χάιτας.

ΔιαιτητήςΑναστασόπουλος,  
ΒοηθοίΧρυσαΐδης, Τζημόπουλος (Χαλκιδικής)

Σχόλια