Aυτή είναι η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, ανά Περιφερειακή Ενότητα, για την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε Εθνικές Κατηγορίες – Τ’ ότι στην πρόταση συμπεριλήφθηκαν και δύο ερασιτεχνικά σωματεία στην Π.Ε. Κοζάνης, προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αναγκάζοντας την Περιφερειακή Αρχή να πάρει πίσω το θέμα (Βίντεο)

 


Aυτή ήταν η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, που κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, για την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε Εθνικές Κατηγορίες, όμως τ’ ότι συμπεριλήφθηκαν και δύο ερασιτεχνικά σωματεία στην Π.Ε. Κοζάνης, προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αναγκάζοντας την Περιφερειακή Αρχή να πάρει πίσω το θέμα και να το φέρει εκ νέου, μέσα στις επόμενες μέρες δια περιφοράς (καταληκτική ημερομηνία είναι στις 31/3/2023).

Όπως αναφέρθηκε από την αντιπολίτευση τα σωματεία, στην Π.Ε. Κοζάνης, Ατρόμητος Πτολεμαΐδας & Ακαδημία Κοίλων είναι ερασιτεχνικά σωματεία κι από τη στιγμή που επιχορηγούνται θα έπρεπε να επιχορηγηθούν κι άλλα αντίστοιχα ερασιτεχνικά σωματεία. 

Επίσης σε ό,τι αφορά την επιλογή των σωματείων όπως αναφέρθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Kατερίνα Δαδαμόγια, κατόπιν σχετικής ερώτησης, αυτή έγινε μέσω μια λίστας που υπήρχε στην υπηρεσία.

Όπως διευκρινίστηκε και μετά τη λήξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας τα σωματεία Ατρόμητος Πτολεμαΐδας & ΠΑΟΚ Κοίλων αφορούν τις γυναικείες ομάδες τους  που αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία.



Στην Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

πηγή: kozan.gr

Σχόλια