Κυπελλούχος ΕΠΣ Καστοριάς 2022-2023 η Καστοριά | βίντεο

 

Άξια κυπελλούχος αναδείχτηκε η Καστοριά, στον 45ο τελικό της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, αφού κέρδισε την Αστραπή Μεσοποταμίας με  σκορ 4-1, πετυχαίνοντας από δύο γκολ, σε κάθε ημίχρονο.

Η Καστοριά ήταν καλύτερη και πανηγύρισε δίκαια την κατάκτηση του κυπέλλου. Απο την άλλη μεριά η Αστραπή Μεσοποταμίας δεν ήταν ένας ευκαταφρόνητος αντίπαλος. Εδειξε στοιχεία πολυ καλής και συγκροτημένης ομάδας κι απέδειξε ότι βγήκε επάξια πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της Α'  κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Η Καστοριά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ. Έτσι στο 5΄ μετά από κόρνερ του Φωλίνα, η κεφαλιά του Κυριακού έφυγε άουτ. Στο 7΄ o Κωνσταντίνου έκανε σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Τσελεπή έφυγε άουτ. 

Στο 10΄ το σουτ του Τσελεπή έξω από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Μεϊμαρίδης, το οποίο εκτέλεσε ο Φωλίνας από τα δεξιά, αλλά απομάκρυνα οι αμυντικοί.  

Στο 14΄ ο Φωλίνας εκτέλεσε κόρνερ, ο Νάκος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μεϊμαρίδης απέκρουσε. 

Στο 18’  ο Τσελεπής με καλοζυγισμένο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αντίθετο γάμα, κάνοντας το 1-0.  

Στο 21΄ ο Τσαρούχας επενέβη σωτήρια σε προσπάθεια του Εστιάδη από τα αριστερά, ο οποίος αφού απέφυγε τον Παναγιωτίδη πλάσαρε, αλλά ο Τσαρούχας αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 25΄ ένα κόρνερ του Καραμανίδη από τα δεξιά, έδιωξε η άμυνα. 

Στο 29΄ ο Σαββόπουλος έπαιξε το ένα δύο με τον Μηλιάτη, κάθετη πάσα του τελευταίου στον πρώτο, ο οποίος με έξοχο πλασέ με ανάποδο φάλτσο, μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-0. 

 Στο 36΄ ο Σαββόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια, έσπασε τη μπάλα, αλλά πρόλαβαν κι απέκρουσαν οι αμυντικοί. 

Στο 40΄  γυριστό σουτ του Κυριακού έφυγε ψηλά άουτ. 

Στο 41’ η σέντρα σουτ του Καραμανίδη έφυγε άουτ. Στο 44΄ ο Αντωνιάδης με πλασέ, εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας, μείωσε σε 2-1.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για περίπου δέκα λεπτά αποσκοπώντας στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι που δεν ήρθε όμως. Έτσι, στο 47΄ το φάουλ του Μηλιάτη Βασ., μπλόκαρε ο Κοσμίδης. 

Στο 51΄ σέντρα του Παλαιοδήμου από τα δεξιά, εξουδετέρωσε ο Ελευθεριάδης. 

Στο 52΄το κόρνερ του Μηλιάτη Βας., από τα δεξιά έδιωξε η άμυνα. Στην συνέχεια η Καστοριά ισορρόπησε το παιχνίδι κι επιδίωξε να πετύχει ένα 3ο γκολ, που θα της εξασφάλιζε την νίκη. 

Έτσι, στο 58΄ ωραία επέλαση του Χασάι από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Χασάι από τα αριστερά, αλλά το σουτ του Γκέγκα έφυγε ψηλά άουτ. 

Στο 64΄ ο Χασάι κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Το  εκτέλεσε ο ίδιος, απέκρουσε ο Μεϊμαρίδης και στην επιστροφή ο  Σαββόπουλος μέσα από την περιοχή με πλασέ έκανε το 3-1. 

Στο 67΄ ωραία προσπάθεια  και σέντρα του Τσελεπή, από τα αριστερά, ο Χασάι δεν μπόρεσε μέσα από την περιοχή. 

Στο 70΄ το φάουλ του Καραμάνίδη από τα δεξιά έδιωξε η άμυνα. 

 Στο 72΄ ωραία προσπάθεια του Νάκου, που μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Μεϊμαρίδης απέκρουσε σε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Balde, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε τη μπάλα. 

Στο 75΄ το κόρνερ του Καραμανίδη από τα δεξιά έδιωξε η άμυνα. 

Στο 78΄ το φάουλ του Balde από τα δεξιά απομάκρυναν οι αμυντικοί. Στην αντεπίθεση του σουτ του Σωτηριάδη μπλόκαρε ο Κοσμίδης. 

Στο 82΄ το σουτ του Ξανθόπουλου έφυγε ψηλά άουτ. 

Στο 89΄ το φάουλ του Παναγιωτίδη, πίσω από το κέντρο έφυγε ψηλά άουτ. 

Στο 90΄ το φάουλ του Παλαιοδήμου έφυγε απευθείας  άουτ.  

Στο 92΄ ο Τσελεπής πλάσαρε λίγο μπροστά από το κέντρο, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα ψηλά άουτ. 

Στο 90΄ +3΄ ο Balde έκλεψε την μπάλα από τον Τσακλίδη, προχώρησε στην περιοχή,  απέφυγε και τον Μεϊμαρίδη γύρισε την μπάλα κι ο Χασάι έκανε το 4-1.

Οι συνθέσεις: 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Τσαρούχας (46΄ Κοσμίδης - 90΄ Τζιάρας), Κωνσταντίνου (46΄ Χασάι), Φωλίνας, Ελευθεριάδης, Παναγιωτίδης, Μηλιάτης (65΄ Balde), Γκέγκας, Κυριακού, Τσελεπής, Σαββόπουλος, Νάκος (85΄ Κωνσταντινίδης) 

ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ: Μεΐμαρίδης, Παλαιοδήμος, Ξανθόπουλος, Κράτσιος, Τσακλίδης, Αντωνιάδης, Εστιάδης, Ευσταθιάδης, Κουσίδης, Καραμανίδης, Σωτηριάδης.

Διαιτητής: Τσιμόπουλος Θ. (Ε. Π. Σ. Καστοριάς)

Βοηθοί: Τσάγκας Κ. (Ε. Π. Σ. Καστοριάς)

              Πανταζής Κ. (Ε. Π. Σ. Καστοριάς)

Kastoria FC the official






Σχόλια