Γ' Εθνική: ΦΣ Κοζάνη - Μακεδονικός Φούφα 4-1 | φωτο - βίντεο με στιγμιότυπα και δηλώσεις των πρωταγωνιστών

 


Στον θρόνο της βρέθηκε η Κοζάνη μετά το 4-1 επί του Μακεδονικού Φούφα, μία νίκη που σφράγισε μαθηματικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής 2022-23, τέσσερεις αγωνιστικές πριν το τέλος. 

Μετά το σκάνδαλο της περυσινής σαιζόν όπου η Κοζάνη αν και πρωταθλήτρια του 2ου Ομίλου δεν συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου, η διοίκηση της ομάδας «πείσμωσε» και δημιούργησε μία ομάδα που με την καθοδήγηση του προπονητή Νίκου Μπαδήμα πήρε τον φετινό τίτλο με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Οι ερυθρόλευκοι πλέον ως αδιαμφισβήτητοι πρωταθλητές θα διεκδικήσουν την άνοδο τους στην Super League 2 στα μπαράζ. 

Η Κοζάνη ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Φούφα με αρκετούς θεωρητικά αναπληρωματικούς στην σύνθεση της, θέση στο κέντρο της άμυνας πήρε ο «ξεχασμένος» Πάτας μετά από 14 αγωνιστικές. 

Η Κοζάνη ήταν καταιγιστική στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά διαστήματα της, και σημείωσε τρία γκολ ενώ θα μπορούσε να πετύχει άλλα τόσα. 

Στο 3’ σέντρα του Πάνου, κεφαλιά του Γιαλαμίδη από καλή θέση, πέρασε άουτ.

Στο 7’ σουτ του Παπανικόπουλου απέκρουσε θεαματικά ο Δημητριάδης, στην επαναφορά σουτ του Πάνου, άουτ.

Στο 13’ κόρνερ του Ψάλτη, κεφαλιά του Κανούλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 14’ φαλτσαριστή φάουλ-σέντρα του Παπαργυρίου, ο Σάκης Κανούλας πετάχτηκε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 16’ σέντρα του Πάνου, κεφαλιά του Παπανικόπουλου από καλή θέση, πάνω από τα δοκάρια.

Στο 17’ δυνατό αριστερό σουτ του Λάμπογλου, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18’ λάθος πάσα του Σερσέμη στον Κανούλα που προχώρησε και πλάσαρε τον Δημητριάδη για το 2-0. 

Στο 24’ ωραίος συνδυασμός των παικτών της Κοζάνης, κάθετη του Παπανικόπουλου στον Ξενοφώντα Πάνο που μπήκε από δεξιά και πρόλαβε τον Δημητριάδη για το 3-0.

Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός της Κοζάνης έπεσε με αποτέλεσμα ο Φούφας να βγει από την άμυνα του, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη ανέβασε και πάλι την απόδοση της, οι παίκτες της είχαν διάθεση και γενικά οι ερυθρόλευκοι άφησαν μία πολύ θετική συνολική εικόνα. 

Στο 56’ φάουλ-σέντρα του Πάνου, κεφαλιά του Γιαλαμίδη από πλάγια απέκρουσε θεαματικά ο Δημητριάδης και στην συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν σε κόρνερ.

Στο 62’ ο Φούφας μείωσε σε 3-1 με εύστοχο πέναλτυ του Νίκου Χάϊτα καθώς ο ίδιος ανατράπηκε από τον Πάνο.

Στο 66’ σουτ του Παπανικόπουλου πάνω από τα δοκάρια. 

Στο 70’ φάουλ-σέντρα του Πάνου, κεφαλιά του Πάτα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 73’ σέντρα του Καραγιάννη, σουτ του Νιάσσε απέκρουσε εξ’ επαφής ο Δημητριάδης.
Το σκορ έκλεισε στο 83’ με γυριστό γωνιακό σουτ ο Ιμπραχίμα Νιάσσε μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Πάνου.

Την ερχόμενη Τετάρτη 5/4/2023 η Κοζάνη θα αγωνιστεί στην Σιάτιστα με τον τοπικό Μακεδονικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης. 

Το Σάββατο 8/4/2023 η Κοζάνη θα αντιμετωπίσει στην Κατερίνη τον Πιερικό για την 23η αγωνιστική του 2ου Ομίλου Γ’ Εθνικής. 


ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου (46' Τσώτσος), Πάτας, Γιαλαμίδης, Ψάλτης, Ιω. Παπαδόπουλος, Στόϊος (65' Niasse), Παπανικόπουλος (74' Isaksson), Λάμπογλου (46' Καραγιάννης), Κανούλας (80' Βοριαζίδης).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ (Κώστας Καπετάνος): Δημητριάδης, Σεκκουλίδης (46' Ρωσσίδης) , Παπάς (46' Μητσόπουλος), Καρασιούνας (90' Λιάμης), Μωϋσιάδης, Σερσέμης, Κοντογουλίδης, Τοπάλης, Χάϊτας, Καλογιαννίδης (85' Πολυχρονίδης), Βασσάκης (60' λ.τ. Θεοδουλίδης). 


Διαιτητής: Γ. Αντωνίου (Λάρισας).

Βοηθοί: Δ. Μίχος (Λάρισας), Μ. Παπαγεωργίου (Λάρισας).


δηλώσεις 






Το τεχνικό τιμ της Κοζάνης, πρωταθλήτριας 2ου Ομίλου Γ' Εθνικής 2022-23. Από αριστερά: Αρης Φυλακτός (γιατρός), Panagiotis Tsakiridis (τεχνικός διευθυντής), Γιώργης Μαυροματίδης  (γενικός διευθυντής), Ακης Τσικόγιας (φυσιοθεραπευτής), Nikos Badimas (προπονητής), Γιώργος Τσέπουρας (βοηθός προπονητή), Γιάννης Καραμπίνης (προπονητής τερματοφυλάκων), Κώστας Συριτούδης (γυμναστής)













Σχόλια