Τρίτος τίτλος για τον Ηρακλή Κοζάνης, πήρε και το Γυναικών της ΕΚΑΣΔΥΜ!


Το Σάββατο το απόγευμα διεξήχθη ο 3ος τελικός γυναικών της ΕΚΑΣΔΥΜ στο ΔΑΚ της Κοζάνης ανάμεσα στον Ηρακλή Κοζάνης και τον Αίαντα Αμυνταίου.

Τα κορίτσια του Ηρακλή ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, παίζοντας καλό μπάσκετ, προηγήθηκαν με 23-7 στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού καθώς Τοπάλη και Παπαδοπούλου έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, ενώ στην άμυνα η Ζηντζιόβα γέμισε τη ρακέτα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Σαρρή έδινε γρήγορο ρυθμό, με τις συμπαίκτριες της να ακολουθούν και να εκτοξεύουν τη διαφορά στο ημίχρονο στο 42-18.

Τα κορίτσια του Αίαντα έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσουν το σκορ με τις Κοσμίδου και Λιάκου, αλλά μάταια.

Η Ιουλία Σακίτη και η Σοφία Παπαζήση από κοντά, κατάφεραν να δώσουν στον Ηρακλή την ώθηση που χρειαζόταν και συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό η ομάδα του Χρήστου Τοπάλη, που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 62-21.

Σε όλο το παιχνίδι, η ομάδα της Κοζάνης έκανε συνεχόμενο rotation, με τις μικρές της ομάδας να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και να δείχνουν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Το τελικό σκόρ 78-26 επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των κοριτσιών του Τοπάλη, οι οποίες θα περιμένουν πλέον την κλήρωση των μπαράζ που θα γίνει στις 2/6/2023, για την άνοδο στην Α2 Γυναικών.

Οι διοικούντες του Ηρακλή Κοζάνης έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στον αντίπαλο προπονητή, Λάζαρο Φωτιάδη, καθώς δέχθηκε να γίνει το τελευταίο παιχνίδι της σειράς στην Κοζάνη, έτσι ώστε να γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στις Κοζανίτισσες.

Η απονομή του πρωταθλήματος των Γυναικών αλλά και των Νεανίδων έγινε εκ μέρους της ΕΚΑΣΔΥΜ από τον κ. Δημήτρη Παφίλη, ενώ αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος για φέτος για τον Ηρακλή, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε και το πρωτάθλημα εφήβων.


πηγή ρεπορτάζ: maksports.gr

φωτογραφίες και βίντεο κλικ στο maksports.gr








Σχόλια