Ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στην SL2, 4η αγωνιστική, ΚΟΖΑΝΗ - ΑΙΟΛΙΚΟΣ 2-0 (ημ. 1-0) | φωτο - βίντεο

Η Κοζάνη νίκησε τον Αιολικό με 2-0, έφτασε τους 6 βαθμούς σε 4 παιχνίδια του Ειδικού Πρωταθλήματος Ανόδου στην Super League 2 και παρέμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση ενός από τα τέσσερα εισιτήρια. 

Η ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Γιούχτα και τον Τηλυκράτη βόλεψε τους ερυθρόλευκους καθώς και οι δύο αντίπαλοι της έχασαν από δύο βαθμούς. 

Κοζάνη και Αιολικός παρουσιάστηκαν με απουσίες, ενώ το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 800 φίλαθλοι κάτω από ψιλόβροχο κατά διαστήματα.

Η Κοζάνη ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια την νίκη, μετά την μέτρια εμφάνιση και την ήττα στην Λευκάδα την περασμένη Τετάρτη. 

Ο Αιολικός, παρά τις απουσίες του, έδειξε ότι είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα, με καλές εναλλαγές της μπάλας, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα επιθετικά. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε δυνατά και στο πρώτο τέταρτο πέτυχε ένα γκολ κι είχε και δυό-τρεις ευκαιρίες. 

Στο 1’ επικίνδυνο σουτ του Αποστολίδη με κατεύθυνση την εστία βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ. 

Το σκορ άνοιξε στο 8’ με βολέ ο Κωνσταντίνος Βοριαζίδης μετά από σέντρα του Παπαργυρίου.

Στο 12’ βαθιά μπαλιά του Γιαλαμίδη στον Βοριαζίδη που μπήκε από δεξιά, έσπασε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτυ αλλά ένας αμυντικός πρόλαβε να διώξει πριν ο Κανούλας την προωθήσει στην κενή εστία. 

Στην συνέχεια η ένταση του παιχνιδιού έπεσε, με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν την μπάλα αλλά να μην απειλούν. 

Στο 38’ ο 19χρονος αριστερός χαφ του Αιολικού Μιχάλης Άνθης, που ξεχώρισε με την απόδοση του, μπήκε επικίνδυνα από αριστερά αλλά η σέντρα του δεν βρήκε συμπαίκτη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την Κοζάνη να προσπαθεί να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε ηρεμία και τον Αιολικό να συνεχίζει να κυκλοφορεί καλά την μπάλα αλλά μέχρι έξω από την μεγάλη περιοχή. 

Στο 55’ πάσα του Κανούλα στον Λάμπογλου που μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο 72’ ο Τσώτσος έδωσε στον Γιώργο Αποστολίδη που μπήκε από δεξιά και με σουτ ψηλά στην απέναντι γωνία έκανε το 2-0. 

Στο 80’ μπήκε ως αλλαγή ο Γιάννης Παπαδόπουλος που είχε τραυματιστεί πριν περίπου ενάμιση μήνα στον αγώνα Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης με την Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης, ένας σημαντικός παίκτης που θα βοηθήσει στην συνέχεια των μπαράζ. 

Στο 85’ ο Τσώτσος μπήκε από αριστερά, έσπασε την μπάλα στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής εκεί όπου ο Παπαδόπουλος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία φάση του αγώνα. 

Το ερχόμενο Σάββατο 3/6/2023 το Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου στην Super League 2 συνεχίζεται με τους αγώνες Αιολικός-Γιούχτας και Τηλυκράτης-Καμπανιακός ενώ η Κοζάνη θα κάνει το ρεπό της. 

Επόμενος αγώνας για την Κοζάνη την Τετάρτη 7/6/2023 απέναντι στον Α.Ο. Γιούχτα, σ’ ένα σημαντικό παιχνίδι που θα κρίνει πολλά.

ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου (46’ Λάμπογλου), Μαραγκός, Γιαλαμίδης (46’ Πάτας), Μπακάλης (67’ Τσώτσος), Niasse, Τσαπακίδης, Αποστολίδης (80’ Ιω. Παπαδόπουλος), Βοριαζίδης (46’ Μπίντσης), Κανούλας.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Δημήτρης Παπασπύρου): Pittadjis (85’ λ.τ. Τεγρέλης), Κανελλόπουλος, Μωραϊτης (46’ Νικολάου), Ποτουρίδης, Ganchier, Νάστος, Άνθης (73’ Μαριόλας), Stevanovic, Μουκίδης (73’ Καφτηράνης), Μπαλωμένος (46’ Αννιτσάκης), Αρναούτογλου.

Διαιτητής: Κ. Σαφούρης-Αργυρόπουλος (Σερρών).

Βοηθοί:  Ευ. Αναστασίου (Σερρών), Χ. Παπαδόπουλος (Σερρών).












Σχόλια