3ο Τουρνουά mini Basket Διόσκουροι Κοζάνης

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18/06 το διήμερο 3ο Τουρνουά mini Basket των Διόσκουρων. Πιο πολυπληθές από ποτέ, με 8 Σωματεία και πάνω από 500 αθλητές και αθλήτριες, αποδείχθηκε ότι οι δύο μέρες δεν ήταν αρκετές.

 Το μεγαλοπρεπές ΔΑΚ Λευκόβρυσης έδωσε την αίγλη και την ευκαιρία στους αθλητές να αγωνιστούν σε μια μεγάλη σάλα ολυμπιακών προδιαγραφών και άφησε άφωνες τις αποστολές των φιλοξενούμενων, ενώ οι μικροί/ές αθλητές/τριες όλων των ομάδων ένιωσαν εκστασιασμένοι/ες αγωνιζόμενοι/ες σε ένα τέτοιο γήπεδο.

Σε ένα τέτοιου είδους μεγάλο τουρνουά βγαίνουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα από την σειρά αγώνων με τις καλεσμένες ομάδες εγνωσμένης αξίας. Προφανώς η οργάνωση και ο συντονισμός είναι μια μεγάλη πρόκληση αλλά σκοπός μας είναι να αντιληφθούν οι αθλητές και οι προπονητές μας σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μας, ώστε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να γίνουμε καλύτεροι.

Με 16 ωριαίους αγώνες (συν έναν για τους έμπειρους του αθλήματος-γονείς), αποδείχθηκε ότι άλλοι τόσοι να ήταν δεν θα χόρταιναν τα παιδιά. Ιδρωμένα, ταλαιπωρημένα από την προσπάθεια, αλλά κυρίως χαρούμενα από τη συμμετοχή παιδικά προσωπάκια, μας έπεισαν ότι η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία. Οι αγώνες δεν είχαν σκορ και έγιναν σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΟΚ για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, προσφέροντας σε όλους τους αθλητές/τριες τον ίδιο χρόνο συμμετοχής.

   Παρά τη ¨δύσκολή¨ χρονικά,  περίοδο και κόντρα στα τερτίπια του καιρού, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Α.Σ. ¨Φίλιππος¨ Βέροιας, ο Φ.Ο. ¨Πρωτέας¨ Γρεβενών, η Α.Γ.Ε. Πιερίας, , ο ¨Ηρακλής¨ Α.Σ. Κοζάνης, το Α.Σ. ¨Το Βελβεντό¨, ο Γ.Σ. Σιάτιστας και ο Κ.Α.Σ. Δεσκάτης, ενώ ο ¨Ολυμπιονίκης¨ Μαγνησίας τελευταία στιγμή δήλωσε αντικειμενική αδυναμία (παρά τη θέλησή του). Προσκλήσεις στάλθηκαν και σε ΕΚΑΣΔΥΜ, ΕΟΚ αλλά και επίσημους φορείς ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στην εκδήλωση και να δούνε τα εκκολαπτόμενα ταλέντα σε δράση. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Ο.Α.Π.Ν. κ. Μάρα Ζήση που μας τίμησε με την παρουσία του και τα θετικά του σχόλια.

     Η εμφανής χαρά των παιδιών και η έκδηλη ικανοποίηση γονιών και αποστολών, μας αφήνουν ικανοποιημένους και μας δίνουν την ώθηση να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα τη διοργάνωση και άλλων μεγάλων εκδηλώσεων αθλητικού περιεχομένου.

  Παράλληλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βοήθησαν με τον τρόπο τους και συνέβαλλαν με τη συμμετοχή τους, στη επιτυχία του τουρνουά. Κατ΄ αρχάς τη σχολή χορού ¨Έκφραση¨ η οποία με τη 15λεπτη ερμηνεία της με 23 νέα παιδιά, σε χορογραφίες της καταπληκτικής Αλεξίας Παπαδοπούλου, ενθουσίασε αθλητές και κοινό και έδωσε μια ξεχωριστή νότα, στην όλη εκδήλωση. Ακολούθως ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Νεοφώτιστο ο οποίος κάλυψε πλήρως τις ανάγκες όλων μας σε θέματα κυλικείου. Ευχαριστούμε επίσης, επιχειρήσεις και εταιρίες οι οποίες συνεισέφεραν με νερά και χυμούς και οι οποίες δεν επιθυμούν την προβολή τους, κάτι το οποίο σεβόμαστε απόλυτα.

 Οι Διόσκουροι Κοζάνης κέρασαν τα παιδιά και παραδοσιακά Κοζανίτικα κιχιά (στριφτές τυρόπιτες) που για μία ακόμα φορά έκλεψαν την παράσταση από το αρτοποιείο ¨Άρτος ..ψωμί και άλλα¨.      

  Σας ευχαριστούμε όλους, θερμά!!!

Υ.Σ. Ως μοναδικό μελανό σημείο του τουρνουά, χαρακτηρίζουμε τον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα του φίλου Χρήστου Γ. κατά τη διάρκεια του αγώνα των γονέων. Αν και ενεργός αθλητικά, ο Χρηστάρας ήταν άτυχος. Διοίκηση, φίλοι, γνωστοί και συναθλητές, ευχόμαστε ολόψυχα στον Χρήστο ταχεία αποκατάσταση και ανάρρωση!!!!

dioskouroibc

Περισσότερες φωτογραφίες κλικ στο dioskouroibc.gr

Σχόλια