Ο ποδοσφαιρικός χάρτης της νέας Super League 2


Τέσσερις ομάδες λιγότερες σε σχέση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε έχουν στα χέρια τους ένα εισιτήριο για τη Super League 2 της νέας περιόδου, ήτοι 26 ομάδες, εκ των οποίων οι 20 αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα και στην σεζόν που τελείωσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πέραν του Ιωνικού και του Λεβαδειακού (υποβιβάστηκαν από την S.L.1) , οι νέοι εισαχθέντες στην κατηγορία είναι ο Αιολικός, η Κοζάνη, ο Καμπανιακός και ο Τηλυκράτης Λευκάδας, με τον τελευταίο να εξασφαλίζει τον προβιβασμό του στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ τρων πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής.

Οι πιθανότητες να αγωνιστούν αυτές οι 26 ομάδες στην νέα Super League 2 δεν είναι πολλές. Το μέλλον του Ηρακλή είναι δυσοίωνο λόγω της υπόθεσης του Μάρα, με την 5η Ιουλίου να είναι η πλέον καθοριστική ημερομηνία για το μέλλον του, λόγω της αναψηλάφησης της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή η Βέροια (η οποία υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική) ζήτησε από τη Super League 2 να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του 1ου ομίλου (Βόρειου) μέχρι τις 30 Ιουνίου και να περιμένει να αφαιρεθούν οριστικά (τουλάχιστον) εννιά βαθμοί από Ηρακλή και Αναγέννηση Καρδίτσας, ώστε να αποβληθούν από το νέο πρωτάθλημα. Αν επικυρωθεί η βαθμολογία τότε θα μπορεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ανοίγοντας έτσι μια δικαστική περιπέτεια.

Στον 2ο όμιλο (Νότιο) δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του Αιγάλεω. Η οικογένεια Παλτόγλου ανακοίνωσε ότι παραχωρεί τις μετοχές της και αν δεν βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος τότε θα προχωρήσει σε διάλυση της ΠΑΕ και κατ’ επέκταση υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες ομάδες που θα ακολουθήσουν αυτό το δρόμο. Για τυχόν κενό που θα προκύψει υπάρχει και ο Γιούχτας. Η ομάδα από τις Αρχάνες Ηρακλείου κατέκτησε το πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, δεν πανηγύρισε όμως την άνοδο στη Super League 2. Υπενθυμίζεται ότι την περσινή σεζόν επτά ομάδες συμμετείχαν στα playoffs ανόδου από τη Γ’ Εθνική στη S.L.2 και στο τέλος όλες έπαιξαν στη δεύτερη κατηγορία. Επομένως αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον Γιούχτα.

Ο υπάρχον σχεδιασμός προβλέπει διεξαγωγή πρωταθλήματος δύο ομίλων με 13 ομάδες. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο χρόνια φέτος θα υποβιβάζονται πέντε ομάδες (αντί για τέσσερις) από τον κάθε όμιλο και οι δύο πρωταθλητές θα ανέβουν στη Super League 1.
Η ΑΕΚ Β’ θα παίξει στον 1ο όμιλο (Βόρειο) μαζί με τον ΠΑΟΚ Β’, ενώ ο Παναθηναϊκός Β’ μαζί με τον Ολυμπιακό Β’ θα παίξουν στον 2ο όμιλο (Νότιο).

Από φέτος τελειώνει και η «ασυλία» των Β’ ομάδων, καθώς αν τερματίσουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, θα υποβιβάζονται κανονικά.


Οι ομάδες της Super League 2 για τη σεζόν 2023/24: ΠΑΟΚ Β’, Παναθηναϊκός Β’, Ολυμπιακός Β’, ΑΕΚ Β, Ιωνικός, Λεβαδειακός, Α.Ε. Λάρισας, Νίκη Βόλου, Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αλμωπός Αριδαίας, Μακεδονικός, Διαγόρας, Απόλλωνας Πόντου, Καλλιθέα, Απόλλωνας Σμύρνης, Χανιά, Καλαμάτα, Ο.Φ. Ιεράπετρας, Ηλιούπολη, Παναχαϊκή, Αιγάλεω, Κοζάνη, Καμπανιακός, Αιολικός, Τηλυκράτης Λευκάδας.

πηγή: sport24 

 

Σχόλια