Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας: Τι ισχύει με Εορδαϊκό


Αποκαθίσταται σιγά σιγά η αλήθεια για το μέλλον του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας και σε ποια κατηγορία θα πορευτούν οι νταμπλούχοι Ημαθίας.

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/7) Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας, εκεί όπου ο Πρόεδρος, Ανδρέας Καλαϊτζίδης θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα σενάρια πώλησης του ΑΦΜ, αλλά και το ποδοσφαιρικό μέλλον της ιστορικής ομάδας του χωριού.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα ήταν μικρή, ενώ το SportsFan βρέθηκε και σας μεταφέρει όσα ειπώθηκαν.

Αρχικά, η Συνέλευση ξεκίνησε με οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αναλύοντας τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας. Η συζήτηση παρέμεινε στο οικονομικό κομμάτι, εκεί όπου ο κ. Καλαϊτζίδης ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα αρχικά δυσκολεύτηκε να παραβρεθεί στη Γ’ Εθνική. Πρόκειται για τα αυξημένα έξοδα των αγώνων, την πιθανή μη συμμετοχή της Βέροιας στην κατηγορία που αυξάνει το κόστος συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου και κυρίως οι οικονομικές απαιτήσεις που είχαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές, μετά την κατάκτηση της ανόδου.

Με προσωπικές προσπάθειες του Ανδρέα Καλαϊτζίδη, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων και εφόσον η ομάδα δεν κατάφερε να πορευτεί αυτόνομα, βρέθηκαν σύμμαχοι που θα μπορούσαν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

Πρώτος από αυτούς ήταν η Βέροια, με την οποία θα υπήρχε συνεργασία σε αγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο το σενάριο αυτό “ναυάγησε” πολύ σύντομα, μετά την αποχώρηση της οικογένειας Μπίκα, αφού ο Αχιλλέας Μπίκας ήταν ο συνδετικός κρίκος των δύο πλευρών.

Σειρά έχει το φλέγον ζήτημα του Εορδαϊκού, εξαιτίας του οποίου ο κ. Καλαϊτζίδης κατηγορήθηκε για πώληση του ΑΦΜ στην ομάδα της Πτολεμαΐδας. Όπως είναι γνωστό, ο Εορδαϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ και θέλησε με τη σύμπραξη αυτή να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Δεν επρόκειτο για πώληση του ΑΦΜ, αλλά ουσιαστικά για αλλαγή έδρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας, με τους διοικούντες του Εορδαϊκού να “τρέχουν” την ομάδα και τον Πρόεδρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας να στηρίζει την προσπάθεια οικονομικά αλλά και με την παραχώρηση ποδοσφαιριστών, τα δικαιώματα των οποίων θα εξακολουθούσαν να ανήκουν στην ομάδα της Ημαθίας.

“Το ΑΦΜ δεν πωλείται και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο”

Ούτε αυτό το σχέδιο προχώρησε, αφού ο Εορδαϊκός κλήθηκε με τα υπάρχοντα δεδομένα από την ΕΠΟ και θα συμμετάσχει κανονικά στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο, η συνεργασία συνεχίζεται, με τον κ. Καλαϊτζίδη να παραχωρεί ορισμένους παίκτες στην ομάδα της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι θα είναι υπό την επίβλεψή του, ενώ ο ίδιος θα εμπλακεί και διοικητικά στην ομάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκεί θα αγωνιστούν οι Βασίλτσης, Μαγγίζης, Μουστάκας, Λέκκα, Κιρκιλιανίδης, Κρεστ και Σαμιώτης.

Ο Πρόεδρος του Μεγαλέξανδρου ξεκαθάρισε ότι “Το ΑΦΜ δεν πωλείται και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο”.

Αφορά μόνο συμπορεύσεις οι οποίες γίνονται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας.

Κι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας δε θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική με έδρα την Πτολεμαΐδα, ήρθε μια νέα προοπτική που οδηγεί του νταμπλούχους Ημαθίας στις εθνικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, ιστορική ομάδα της όμορου νομού έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία με την ομάδα της Ημαθίας, η οποία θα φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας στη Γ’ Εθνική.

 


Σχόλια