Αναγέννηση Καρδίτσας: Άστεγη στην πόλη της…

 


Η ιστορία με το γηπεδικό της Αναγέννησης Καρδίτσας εξακολουθεί να παραμένει… «πονεμένη» για δεκαετίες ολόκληρες και ν’ αποτελεί ένα από τα διαχρονικά εμπόδια για την υλοποίηση μεγαλεπήβολων στόχων…

Ο σύλλογος που αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της Καρδίτσας και την εκφράζει έναν αιώνα και πλέον στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας, παραμένει άστεγος στην ίδια του την πόλη!

Από το 1949 που παραχώρησε στο Δήμο την ιδιόκτητη περιουσία του, στην περιοχή Μυρμιδόνων πίσω απο το Παυσίλυπο, παίρνοντας ως αντάλλαγμα το απόλυτο “τίποτα”, μέχρι σήμερα!

Το τελευταίο “επεισόδιο” στην προσπάθεια διοικούντων αλλά και φιλάθλων να δρομολογηθεί μια μόνιμη λύση και επιτέλους να φτιάξει η Αναγέννηση το σπίτι της μέσα στον ιστό της πόλης “παίχθηκε” το 2017 με τα απίθανα που εκτυλίχθηκαν από τη στάση της προηγούμενης Δημοτική Αρχής η οποία κόντρα στην ίδια τη λογική, αρνήθηκε την παραχώρηση του – τότε – Ενωσιακού εγκαταλελειμένου χώρου!

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε έτοιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα έργα για την δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου ή ακόμη και γηπέδου που θα πληρούσε τις προδιαγραφές να το χρησιμοποιεί η ομάδα!

Από εκείνη την περίοδο μέχρι τις μέρες μας στα Τρίκαλα ολοκληρώθηκε το αθλητικό κέντρο στη “Σωτήρα” που χρηματοδότησε ο Δήμος Τρικκαίων και το παρέδωσε στον ΑΟΤ! Μέσα δηλαδή στο διάστημα που εμείς ακόμη βρισκόμαστε στο “μηδέν” καθώς και η ιστορία με τον χώρο στο Μουσικό Γυμνάσιο που επιλέχθηκε ως εναλλακτική, βρίσκεται ακόμη σε γραφειοκρατικό στάδιο!

Θ.ΚΑΤΣΑΡΑΣ-ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ

mikriliga

Σχόλια