Βαριά καμπάνα στην Αναγέννηση Καρδίτσας



Βαριά ποινή με αφαίρεση βαθμών επιβλήθηκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας επειδή δεν ταξίδεψε στη Μυτιλήνη για το ματς Κυπέλλου.

Ακριβά πληρώνει η Αναγέννηση Καρδίτσας το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη για το παιχνίδι της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στον Αιολικό. Η ΑΣΑ δεν βρήκε εισιτήρια για να ταξιδέψει στη Λέσβο και παρόλο που προσκόμισε τα σχετικά έγγραφα, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την τιμώρησε βαριά.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε στην Αναγέννηση αφαίρεση πέντε βαθμών από το φετινό και πέντε από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς και πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ!

Η ομάδα της Καρδίτσας αναμένεται να καταθέσει έφεση, ωστόσο αυτή είναι η ποινή που προβλέπεται για μια ομάδα όταν δεν αγωνίζεται σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ  

Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΑΣΑ 1904 (Αναγέννηση Καρδίτσας), τις κάτωθι πειθαρχικές κυρώσεις: 

α) Κατακύρωση του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΠΣ Αιολικός–ΠΑΕ ΑΣΑ 1904, που είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 27.09.2023, στο πλαίσιο της 3ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΠΣ Αιολικός, με τέρματα 0-3, 

β) αφαίρεση 5 βαθμών από την τρέχουσα και 5 βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, από το πρωτάθλημα που συμμετέχει, γ) το τυχόν μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ, δ) αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο και ε) χρηματική ποινή 25.000 ευρώ.

(αγώνας της 27.9.2023, Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας, για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, που δεν διεξήχθη διότι δεν προσήλθε να αγωνισθεί η φιλοξενούμενη ομάδα)


Σχόλια