Α' ΕΚΑΣΔΥΜ: Διόσκουροι - ΑΣ Βελβεντό 73-67

 


Για το αντρικό πρωτάθλημα είχαμε μόνο 1 αναμέτρηση αυτήν των Διόσκουρων με το Βελβεντό. Οι Διόσκουροι που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, παρατάχθηκαν χωρίς Γκλιάνα Χρήστο, Τσαουσίδη Αλέξανδρο, Γκοβεδάρο Ντίνο αλλά δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα να φτάσουν στην νίκη με σκορ 73-67 ενώ προηγούνταν και σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Οι κυανόμαυροι ήταν καλοί για 2 δεκάλεπτα, το 1ο και το 3ο όπου έφτασαν την διαφορά και στους 19 πόντους. Ειδικά όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η άμυνα χαλάρωσε υπερβολικά. Η ομάδα του Βελβεντού, που φέτος κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη της άμυνας και μας τιμώρησε με εύκολους πόντους με τους Τσαμπούρη και Παπαμίχο να οδηγούν την ομάδα τους σε μονοψήφια διαφορά στο τέλος. 

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη αγωνιστική το Βελβεντό προηγούνταν του Εθνικού σε όλη την διάρκεια του αγώνα ακόμα και με διψήφιες διαφορές και ηττήθηκε στο τέλος με 2 πόντους διαφορά. Απέναντι στους Διόσκουρους ο κόουτς Πατσώνας επέλεξε μια ζώνη για όλη την διάρκεια του αγώνα όπως και την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά οι γηπεδούχοι πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επιθετικά με πολύ καλές συνεργασίες έβαλαν τα σουτ που χρειαζόταν για να πάρουν τον αγώνα.

Ο κόουτς Βλάχος δήλωσε πως η ομάδα ήταν καλή για 3 δεκάλεπτα αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε πολύ κακή απόδοση διότι κάποιοι παίκτες χαλάρωσαν και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ο Στρώτος οδήγησε την ομάδα επιθετικά με 19 πόντους, με τον Αθανασιάδη να ακολουθεί με 14 και πολύ καλή απόδοση στην άμυνα.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ομάδα του Βελβεντού.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα των Διόσκουρων σιγά σιγά βρίσκει τον δρόμο της αλλά δεν έχει ακόμα διάρκεια στην απόδοση. Σε αυτό βέβαια παίζουν μεγάλο ρόλο και οι σοβαροί τραυματισμοί βασικών παικτών όπως οι 3 που προαναφέραμε που ήταν μέλη μιας πρωταθλήτριας εφηβικής ομάδας των Διόσκουρων μαζί και με τον Μανακίτσα δείχνοντας την συνέχεια που υπάρχει σε αυτήν την ομάδα.

Στους αθλητές της Κοζάνης αυτής της γενιάς πρέπει να συνυπολογίσουμε τους Πλιάκη και Κωτούλα που ήταν αντίπαλοι στον τελικό εκείνου του εφηβικού πρωταθλήματος με τα χρώματα του Λασσάνη όπως και τον Κωσταρελλόπουλο που έβαζε σαραντάρες με τα χρώματα της ΑΕ Κοζάνης πριν συνενωθεί με τους Διόσκουρους. Από το ρόστερ λείπει η επόμενη γενιά πρωταθλητών των Διόσκουρων οι Γατόπουλος, Σκαρκαλάς και Γκλιάνας Παναγιώτης που για φέτος έχουν επιλέξει να αγωνιστούν με την ομάδα του Εθνικού και παραχωρήθηκαν δωρεάν από τους Διόσκουρους σεβόμενοι τις επιθυμίες τους, χωρίς ούτε ένα ευχαριστήριο από την ομάδα υποδοχής! όπου και πραγματοποιούν καταπληκτικές εμφανίσεις. Με το προοίμιο αυτό, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, φτάνουμε στον επόμενο αγώνα απέναντι στην ομάδα του Εθνικού Κοζάνης όπου αναμένεται να τραβήξει όλα τα βλέμματα των φιλάθλων της ΕΚΑΣΔΥΜ. Ευχόμαστε να γίνει ένας καλός αγώνας χωρίς τραυματισμούς διότι ο θεός μπορεί να συγχωρέσει τις αμαρτίες σου, το νευρικό σου σύστημα όμως όχι.

Δείτε το φύλλο αγώνα:

Ομάδα

1

2

3

4

T

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

24

20

16

13

73

ΒΕΛΒΕΝΤΟ

17

19

5

25

67




dioskouroibc.gr

Σχόλια