Κυνηγώντας τον Μίλτο Τεντόγλου !

Το 2024 όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι πολύ ενδιαφέρον για το μήκος των ανδρών καθώς είναι η χρονιά που ο Μίλτος Τεντόγλου έχει μόνο να υπερασπιστεί (και όχι να κατακτήσει) τίτλους και όλους τους υπόλοιπους να τον… κυνηγούν. Κυρίως Τζαμαϊκανοί.

του Γιώργου Κατσαρού - sportsfeed.gr


Ο τελικός του μήκους των ανδρών στη Βουδαπέστη, ήταν από τα χάιλαϊτς του περασμένου καλοκαιριού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η μονομαχία του Μίλτου Τεντόγλου με τον 23χρονο Τζαμαϊκανό Γουέιν Πίνοκ, έκλεψε την παράσταση και οι φίλοι του στίβου αναμένουν την επόμενο κόντρα των δύο που δίνουν πραγματικό σόου στο μήκος. Ο Τεντόγλου σάρωσε τα πάντα φέτος, αλλά ο Πίνοκ κράτησε (μόλις για δύο εκατοστά) την κορυφαία επίδοση για το 2023 στον κόσμο (8.54μ).

O Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής θα αναχωρήσει για τη Νότια Αφρική στις 3 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 22.

Το γκρουπ που έχει βάλει στο… μάτι τον Τεντόγλου βρίσκεται στο Φέιτβιλ του Αρκάνσας. Εκεί όπου προετοιμάζεται η ομάδα του Τράβις Τζόπφερτ στην οποία περιλαμβάνονται οι τρεις κορυφαίοι άλτες της νέας γενιάς της Τζαμάικα, Γουέιν Πίνοκ, Κάρι Μακλάουντ (μήκος) και Τζέιντον Χίμπερτ (Νο1 στο τριπλούν το 2023 με 17.87μ) μαζί με τον Αμερικανό Τζάριον Λόσον (μήκος) και την κορυφαία Αμερικανίδα στο μήκος, Τάρα Ντέιβις.

Το γκρουπ έχει ήδη συμπληρώσει τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και σύμφωνα με τον προπονητή τους, ο κλειστός στίβος είναι στο πρόγραμμα, το ίδιο ισχύει και για τον Πίνοκ που από το καλοκαίρι έχει υπογράψει στην Puma και δεν έχει πλέον υποχρεώσεις στο NCAA. Ωστόσο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκόβης, αποφάσιζει η ομοσπονδία της Τζαμάικα που έχει ξεκαθαρίσει ότι ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο δευτεραθλητής κόσμου στον ανοιχτό, Γουέιν Πίνοκ, πέρσι αγωνίστηκε στον κλειστό μόνο τρεις φορές στο πρωτάθλημα του NCAA όπου έμεινε εκτός μεταλλίων με 8.33μ (ήταν νικητής το 2022). Για το 2024 έχει ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο στόχος του: «Δουλεύω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω να καταφέρω να πάρω την πρόκριση (οι Τζαμαϊκανοί έχουν τράιαλς) και να αγωνιστώ στο Παρίσι. Στο μυαλό μου αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για το 2024. Όσον αφορά στον κλειστό στίβο, θα δούμε πως πηγαίνει η προετοιμασία και σε συνεννόηση με την ομοσπονδία θα αποφασίσουμε για τους αγώνες».

Από τον πλευρά του ο Τζόπφερτ δηλώνει πεπεισμένος πως ο Πίνοκ θα φύγει αρκετά πάνω από το 8.60μ το 2024, εκμεταλλευόμενος την τρομερή ταχύτητά του. Ο 23χρονος έχει 10.55 στα 100μ και 13.06(!) στα 110μ εμπόδια με -0,6 άνεμο…

Σχόλια