Φώτης Κατσίκας: Η εκδρομή στο Βελβεντό .... τα είχε όλα !!!


Τελικά το «Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ» δεν έχει εφαρμογή μόνο στο στρατό αλλά και στην καθημερινότητά μας. Τολμήσαμε να διοργανώσουμε ΕΚΔΡΟΜΗ χωρίς να κάνουμε την καθιερωμένη συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων, που γίνονταν μαζί με τον «ΑΓΙΑΣΜΟ», αφού το Στάδιο δεν μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε την αίθουσα!

Τελικά νιώθουμε δικαιωμένοι αφού 120 άτομα άλλοι με το Λεωφορείο και άλλοι μα τα Ι.Χ. ταξιδέψαμε ως το Βελβεντό, χαρήκαμε τη συνάντηση με τους εκεί γνωστούς, χαρήκαμε τους αγώνες φιλίας των μικρών μας αθλητών, μαγευτήκαμε από το περπάτημα στο «σκεπασμένο» (πήγαμε μέχρι το παρατηρητήριο και τον καταρράκτη), απολαύσαμε τα υπέροχα φαγητά του Βελβεντού και τέλος γλυκαθήκαμε με τουλουμπάκια και κουρκουμπίνια του ζαχαροπλαστείου ΖΑΝΔΕ.


ΑΝΑΒΙΩΣΗ «ΩΡΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ»

Ούτε στα όνειρά μας δεν περιμέναμε να παρουσιαστούν στο Στάδιο «την ώρα της Γυμναστικής» τόσοι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου της περιόδου 1975-1979, μετά 48 χρόνια!

Ήρθαν πολλοί με φόρμες,  άλλοι χωρίς, ήρθαν πολλοί  έστω για λίγο -μας χαιρέτησαν και έφυγαν- αφού είχαν υποχρεώσεις, άλλοι μας έψαξαν και οι περισσότεροι μας βρήκαν είτε κατά τη διάρκεια των αγώνων, είτε στο περπάτημα στο «σκεπασμένο», είτε στο φαγητό (στις ταβέρνες), είτε στην τελευταία στάση για τα γλυκά, οδηγώντας χωρίς στάση για να μας προλάβουν αφού βρίσκονταν εκτός Βελβεντού.

Δεκάδες τα μηνύματα που έφτασαν από όσους το ήθελαν αλλά δεν κατάφεραν να έρθουν, αφού βρίσκονταν λίγο, πολύ ή πάρα πολύ μακριά.



Αγκαλιαστήκαμε, είτε με γνωστές «φάτσες» όσων βλέπουμε αρκετά συχνά, είτε με «άγνωστες» αφού με μερικούς δεν βρεθήκαμε για πάνω από 40-45 χρόνια και από μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου μας ήρθαν παρέα με τα εγγόνια τους που αγωνίζονταν στη συνέχεια! Οι περισσότεροι (μόνο στο όνομα παππούδες και γιαγιάδες ) θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα εγγόνια τους στο τρέξιμο αλλά δεν το έκαναν για να μη στεναχωρηθούν τα μικρά.  Θυμηθήκαμε τα παλιά, σχολιάσαμε παρόντες και απόντες, ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ είτε νωρίς στα μαθητικά τους χρόνια, είτε αργότερα.

Θυμηθήκαμε τους συναδέλφους καθηγητές και αναβιώσαμε την πρώτη γνωριμία του καθηγητή με τους μαθητές του.

  • ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΤΣΙΚΑ όπως οι κατσίκες …
  • αλλά και στιγμές των μαθημάτων, που άξιζαν να προσεχθούν και έφεραν πολύ γέλιο

Από την πλευρά μας, Καλομπάτσου Ελένη (φιλόλογος) και Κατσίκας Φώτιος (Γυμναστής) ζήσαμε στιγμές ανεπανάληπτες και αναζωογονητικές, που χωρίς να σκεφτούμε τον παράγοντα χρόνο που μετριέται σε (7) δεκαετίες και βάααλε!
Θα θέλαμε πολύ να το επαναλάβουμε με ακόμη πιο προσεγμένη διοργάνωση, ίσως ένα αντάμωμα όλων το 2025 για τα 50 χρόνια από την πρώτη επαφή με το Γυμνάσιο Βελβεντού (αν είμαστε γεροί)… Ίδωμεν


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους όσους μας Τίμησαν από κοντά ή από μακριά, εισπράξαμε «τόνους»  αγάπης που μας έκανε διπλά ευτυχισμένους. Στη δική μας αγάπη και το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους του ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ προστέθηκε και η αγάπη που εισπράξαμε και ήταν φυσικό κάποιες στιγμές να νομίζουμε ότι είμαστε … «δίμετροι».

 




ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΙΑΣ

Ε! πώς να μην είμαστε ευχαριστημένοι από το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης το οποίο λειτούργησε ως η βάση για τους υπέροχους αγώνες που ακολούθησαν ανάμεσα σε περίπου 90 παιδιά και με τις κερκίδες να είναι σχεδόν γεμάτες! Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα ποτέ περισσότερους θεατές στα επτά (7) χρόνια που διοργανώνουμε τους  «ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΙΑΣ».

Τα παιδιά το χάρηκαν: Έτρεξαν με όλες τους τις δυνάμεις στους δρόμους και τα άλματα, έριξαν όσο πιο μακριά μπορούσαν τις Ιατρικές μπάλες και το Vortex και τα έδωσαν όλα στην αντοχή.

Τα μετάλλια άστραφταν στο λαιμό όσων κατάφεραν να είναι στις τρεις πρώτες θέσεις και τα κατάφεραν πολλοί αφού σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα βραβεύτηκαν χωριστά αγόρια και κορίτσια.

 


ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ

Όσες φορές και να περπατήσει κανείς «το σκεπασμένο» δροσερό μονοπάτι τόσες διαφορετικές εικόνες θα έχει. Μικροί και μεγάλοι περπατήσαμε και φτάσαμε στο παρατηρητήριο από όπου είχαμε εικόνες που θα μας μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας για πολύν καιρό. 


Στο παρατηρητήριο η εκπρόσωπος του Δήμου Βελβεντού κ. Σοφία μας είπε μερικά πράγματα για τον χώρο, έπλεξε τόσο όμορφα τη μυθολογία με την πραγματικότητα που όλοι μας φύγαμε ενημερωμένοι και γνώστες της ιστορίας του τόπου, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κ. ΣΟΦΙΑ.

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Μολονότι στο φαγητό ο οδηγός του Λεωφορείου μπέρδεψε τους δρόμους και δεν πέρασε από το Μετόχι, όπου θα κατέβαιναν σχεδόν οι μισοί και πήγε κατευθείαν στη Ρέμβη, τελικά όλοι έφαγαν το ευχαριστήθηκαν και τα παιδιά ακόμη περισσότερο αφού αμέσως μετά το φαγητό το έσκασαν όλα για την αυλή με την παιδική χαρά της Ρέμβης όπου ξεσπάθωσαν.


ΤΑ ΓΛΥΚΑ

Όλοι γεύτηκαν τα ωραία γλυκά του ΖΑΝΔΕ. Άλλοι αγοράζοντας ότι τους άρεσε και άλλοι δοκιμάζοντας τα γλυκά από τα κουτιά που το κατάστημα προσέφερε για όλους τους επιβάτες του Λεωφορείου. Στις 17:30 ξεκίνησε το Λεωφορείο για το ταξίδι της επιστροφής και στις 20:00 βρίσκονταν στο Καυτανζόγλειο.

Τα πάντα κύλισαν ομαλά, ακόμη και η κούκλα που έπεσε στην παιδική χαρά της Ρέμβης και χτύπησε το χέρι της και στην αρχή νομίζαμε ότι είναι κάταγμα τελικά η ακτινογραφία  δεν έδειξε κάταγμα οπότε με μια ολιγοήμερη παύση των δραστηριοτήτων της θα είναι και πάλι ετοιμοπόλεμη). Περαστικά κούκλα.

Από φωτογραφίες υπάρχουν πολλές. Περνούμε μερικές αντιπροσωπευτικές από κάθε θέμα γιατί δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε το σύνολο είναι αδύνατο και πολύ χρονοβόρο.


Να είστε όλοι καλά, να είμαστε γεροί να επαναλάβουμε και άλλες χρονιές την εκδρομή μας ώστε περισσότεροι να γνωρίσουν τις ομορφιές του Βελβεντού τόσο της φύσης όσο και των ανθρώπων της.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, για την άψογη συμπεριφορά σας, τη συνεργασία σας και τη συνέπεια στους χρονικούς περιορισμούς της εκδρομής.


Ευχαριστούμε
 τους προπονητές: κ. Κοσμά Χατζιόπουλο, κ. Χατζηδήμου Κωνσταντίνα, κ. Βαποράκη Μανώλη και κ. Τοσίδη Λάζαρο για τη βοήθειά τους σε όλες τις φάσεις της εκδρομής.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την  κ. Σοφία Γκοτζαμάνη όχι μόνο γιατί ήταν σε “όλα μέσα” αλλά και για τα υπέροχα Διπλώματα τόσο των αθλητών όσο και των μαθητών του Γυμνασίου 1975-79, τα οποία φιλοτέχνησε και ήταν για μια ακόμη φορά υπέροχα.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ανθρώπους του ΑΣ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ κ. Μιχούλη Μαρία πρόεδρο, κ. Τσιτσιόκα Νίκο Γ.Γ., την κ. Κρυσταλία Σταμάτη, την κ. Εύα Σταμάτη, Ελένη Βέττα και όλους όσους βοήθησαν -και ήταν πολλοί- για την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Ιδιαίτερα Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο  του Βελβεντού κ. Στεργίου Εμμανουήλ όχι μόνο για την παρουσία του στην Τεχνική Σύσκεψη το Σάββατο, όχι μόνο για το κέρασμά του στη σύσκεψη,  τις υπέροχες “κάλτσες”! αλλά και για τη διαρκή παρουσία του σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Όσο για τον Γιώργο Καραβαγγέλα λείπει από την πρώτη φωτογραφία γιατί προσφέρθηκε να κατέβει με το αυτοκίνητο στην είσοδο του Βελβεντού για να οδηγήσει το Λεωφορείο από τον περιφερειακό στο Στάδιο. Ευχαριστούμε παππού Γιώργο!

Κυρίες, Κύριοι, παιδιά, με τέτοια συμπεριφορά και χωρίς κανένα παράπονο, ακόμη και στα λιγοστά λάθη που είναι φυσικό να γίνουν, είμαστε διατεθειμένοι να διοργανώσουμε και άλλες πολλές εκδρομές συνοδεύοντας αργότερα τα παιδιά μας στα διάφορα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. ..

Να είστε ΟΛΟΙ καλά.

Φώτης Κατσίκας 

Πρόεδρος ΑΣ Ρήγα Θεσσαλονίκης 


 Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ 2023 – ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (asrigas.gr)


Σχόλια