Έρχονται δραστικά μέτρα στον αθλητισμό! – Τα 2 σενάρια που εξετάζονται

 


Η δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό έξω από το κλειστό του Ρέντη οδηγεί σε εξελίξεις τον ελληνικό αθλητισμό, αφού από τις 11:00 βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (Γιάννη οικονόμου), του Υπουργού Δικαιοσύνης (Γιώργου Φλωρίδη), του αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού (Γιάννη Βρούτση), των Υπουργών Επικρατείας (Σταύρου Παπασταύρου, Άκη Σκέρτσου) και του Υφυπουργού Γιάννη Μπρατάκου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει με το ζήτημα της αθλητικής βίας που έχει φτάσει στο απροχώρητο και αυτή την στιγμή φαίνεται πως εξετάζονται δύο σενάρια, τα οποία έχουν φυσικά παραλλαγές και μπορεί να εφαρμοστούν με διαφορετικούς τρόπους.

Το πρώτο που σκέφτονται λοιπόν στην κυβέρνηση είναι η ανάκληση της απόφασης για παρουσία αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων. Εφόσον γίνει αυτό, τότε η ασφάλεια θα περάσει αποκλειστικά στα χέρια των ΠΑΕ και ΚΑΕ, οι οποίες θα φέρουν όλη την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στα γήπεδά τους.

Το δεύτερο και πιο ακραίο σενάριο είναι η διακοπή όλων των επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, κάτι που προς το παρόν δεν διαψεύδεται αλλά φαντάζει σίγουρα πιο δύσκολο να υλοποιηθεί.

Οι ανακοινώσεις πάντως αναμένονται από Δευτέρα.

Σχόλια