Μέτρα κατά της βίας: Κεκλεισμένων για δύο μήνες όλοι οι αγώνες της Super League 1 και το Ολυμπιακός - Τόπολα Αυτά είναι τα μέτρα κατά της βίας που ανακοίνωσε τη Δευτέρα (11/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μετά τα επεισόδια στον Ρέντη.



Το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τα μέτρα κατά της βίας μετά τα σοβαρά επεισόδια στον Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα.
Αυτά είναι τα κυβερνητικά μέτρα:
Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 μέχρι τις 12 Φεβρουραρίου κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τις ομάδες Β' των ΠΑΕ. Θα δύναται κατά περίπτωση να επεκταθεί και για Ευρωπαϊκούς αγώνες αν πρέπει. Η πρώτη απόφαση θα αφορά των κεκλεισμένων των θυρών αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα.

Το χρονικό της υπόθεσης
Αναλυτικότερα, θυμίζουμε ότι την Πέμπτη (7/12) στα σοβαρά επεισόδια που συνέβησαν έξω από το κλειστό Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη", κατά τη διάρκεια του ντέρμπι στο Λιγκ Καπ μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού έφεραν τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος έκτοτε και αφού οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή με μια χειρουργική επέμβαση αρκετών ωρών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει κρίσιμη.

Τις επόμενες μέρες υπήρξε και η ταυτοποίηση του δράστη με έναν 18χρονο να ομολογεί την πράσξη του. Ο καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονικής επίθεσης μάλιστα οδηγήθηκε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Δευτέρας (11/12) στον εισαγγελέα, όπου ζήτησε κι έλαβε προθεσμία.

Στον 18χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.
Το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου
Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την 
 άγνωστους δράστες
Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
Βιαιοπραγία από κοινού
Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες
Όλες οι κατηγορίες εμπεριέχουν την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο

Σχόλια