Αργυρώ Ξανθοπούλου: Ο Τάκης Ξανθόπουλος Του Ολυμπιακού_Κοζάνης - Μια Ιστορία που πρέπει να μαθευτεί

φωτο: Κ. Ντεβες


Διαβάζοντας την εφημερίδα Νεαπολίτικα και το Αφιέρωμα στην μνήμη του παππού μου Τάκη Ξανθόπουλου, νομίζω ήρθε η ώρα να σας διηγηθώ μια ιστορία!

Για το ποιός ήταν ο Τάκης Ξανθόπουλος, θα παραθέσω φωτογραφία από το Αφιέρωμα.

Θα αναφερθώ σε εκείνον τον ιστορικό αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 1961 για την άνοδο στην Α΄ Εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα στον Αγώνα με πρωταγωνιστές τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΚΟΖΆΝΗΣ και την ΝΊΚΗ ΒΌΛΟΥ.

Το χρονικό:

Ο Τάκης Ξανθόπουλος, ήταν τότε αρχηγός της ομάδας (του Ολυμπιακού Κοζάνης). Σαν πρωτοπαλίκαρο η άνοδος στην Α' Εθνική κατηγορία  ήταν προσωπικό του στοίχημα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω το εξής: Ο μεγάλος του αδερφός, Γιώργος, ήταν πολιτικός κρατούμενος καθότι ιδεολογικά άνηκε στο χώρο της αριστεράς, 

Μια μέρα πριν τον αγώνα : 

Το απόγευμα πριν το μεγάλο ματς ο παππούς μου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. Σύμφωνα με συμπαίκτη  και συγκάτοικο του, το τηλεφώνημα αυτό ήταν από γνωστό Βουλευτή της Λάρισας. " ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ".

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία ο Τάκης δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ. Σκεφτόταν ξανά σκεφτόταν και φυσικά δεν κατάφερε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς.

Η ομάδα έχασε. Η Νίκη Βόλου αναδείχθηκε νικήτρια. Ο αρχηγός Τάκης Ξανθόπουλος το έφερε βαρέως.  Δεν μπόρεσε να το σηκώσει και έφυγε για την Αυστραλία. 

Οι ψίθυροι της εποχής, πολλοί. " Τον πλήρωσαν να μην παίξει ", " Πούλησε την ομάδα και έφυγε".... 

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μαθευτεί η αλήθεια. 

Αυτός ήταν ο παππούς μου Τάκης!

Αργυρώ Ξανθοπούλου 




Σχόλια