Γ' Εθνική: Πιερικός - ΓΑΣ Σβορώνος 2-0 | φωτο - βίντεο

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής το οποίο ήταν κομβικής σημασίας και για τους δύο μονομάχους, ο ΓΑΣ Σβορώνου δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τον Πιερικό στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

βίντεο: Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (ΚateriniSport.gr) 

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα μας πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από τα χρονικά σημεία που δέχθηκε τα δύο τέρματα (7’ και 56’) και παρότι πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της να επιστρέψει στο ματς δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση δε μπόρεσε ποτέ να ανέβει το «Γολγοθά» που εμφανίστηκε στο δρόμο της, φεύγοντας έτσι με άδεια χέρια από το Α’ ΔΑΚ Κατερίνης. 

Αυτή ήταν μία ήττα που πλήγωσε βαθμολογικά το ΓΑΣ ο οποίος εκθρονίστηκε από την κορυφή έπειτα από διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ επίσης αυτή ήταν η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που η ομάδα μας έμεινε μακριά από τη νίκη για τρία διαδοχικά παιχνίδια. 

Πλέον το «κιτρινόμαυρο» σύνολο καλείται να καθαρίσει το μυαλό του και να προετοιμαστεί για το απόλυτο ντέρμπι τίτλου με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στο Σβορώνο, ένα ματς το οποίο ενδεχομένως να κρίνει πολλά όσον αφορά την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. 

Στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο ΓΑΣ δε μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πιερικό να στέκεται πιο στιβαρά στο τερέν, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ πολύ νωρίς, καθώς στο 7’ ο Παπαιωάννου πέτυχε το 1-0 με γυριστό δεξί σουτ εντός περιοχής. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν άλλη μία σημαντική στιγμή στο 16’ με το επικίνδυνο σουτ του Ματσούκα να κοντράρει σε πόδια αμυντικών και να καταλήγει για λίγο σε κόρνερ. 

Από το 25’ περίπου και έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοσή τους, παίρνοντας τη μπάλα στα πόδια τους και επιχειρώντας να κάνουν το παιχνίδι τους. 

Στην τελική ευθεία του ημιχρόνου ο ΓΑΣ ήταν εκείνος που απειλούσε την εστία του Μπαλάφα χάνοντας τέσσερις καλές στιγμές για να φτάσει στην ισοφάριση, αρχικά στο 41’ με μία φάση που έμεινε ημιτελής μετά από τρομερή σόλο προσπάθεια του Δεμηρτζόγλου και γύρισμα στην περιοχή το οποίο εξουδετερώθηκε την τελευταία στιγμή από τον σκόρερ του ματς.

Στο 44’ το μακρινό δεξί σουτ του Κοντοθανάση δε βρήκε στόχο, στο 45+1’ η εκτέλεση του Δεμηρτζόγλου από το ημικύκλιο της περιοχής κατέληξε σε κόρνερ ενώ στο 45+2’ ο ΓΑΣ άγγιξε το 1-1 αλλά η κεφαλιά του Κυπαρίσση ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κοντοθάναση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρος ο ΓΑΣ μπήκε με κυριαρχικό ρόλο στο τερέν, με τους παίκτες του Δημήτρη Παυλίδη να έχουν συνεχώς τη μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση. 

Στο 50’ ο Κοντοθάνασης δοκίμασε το αριστερό του πόδι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ. 

Στο 56’ ο Πιερικός εκμεταλλεύτηκε μία κόντρα επίθεση και πέτυχε το 2-0 με το πολύ ωραίο σουτ μεγάλης απόστασης του Κραγίοπουλου το οποίο κατέληξε στη γωνία της εστίας του Ζωγράφου.

Αυτό το γκολ προκάλεσε παγωμάρα τους «κιτρινόμαυρους» που είχαν μπει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκαν ξαφνικά με ένα μεγάλο ντιζαβαντάζ στην πλάτη τους. 

Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του ΓΑΣ πάλεψαν σκληρά το παιχνίδι και προσπάθησαν να μειώσουν στο σκορ χάνοντας σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 65’ με τις κεφαλιές των Δημητρίου και Φυτόπουλου να εξουδετερώνονται λίγο πριν την τελική γραμμή. 

Η τελευταία κλασική ευκαιρία για να φτάσει ο ΓΑΣ σε ένα γκολ σημειώθηκε στο 70’ με τον Φυτόπουλο να σεντράρει από τα δεξιά προς την καρδιά της άμυνας, τη μπάλα να περνά στο πίσω δοκάρι εκεί όπου ο Κυρτέγος έκανε το κοντρόλ αλλά όχι και το ιδανικό τελείωμα σε ένα σουτ με εξαιρετικές προϋποθέσεις για γκολ. 

Με αυτή την ήττα ο ΓΑΣ Σβορώνου παρέμεινε στους 48 βαθμούς, βρίσκεται πλέον στην 2η θέση και στο -3 από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου τον οποίο υποδέχεται στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» την επόμενη Κυριακή (25/2 -15:00) στο ματς της χρονιάς το οποίο έχει χαρακτήρα τελικού για τους «κιτρινόμαυρους». 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Αναστασόπουλος (ΕΠΣ Χαλκιδικής) με α' βοηθό τον κ. Μαλανδρή (ΕΠΣ Χαλκιδικής) και β' βοηθό την κα. Κοτανίδου (ΕΠΣ Δράμας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Μπαλάφας, Καρατάσιος, Ιρινινμπάζι, Χατζηκωνσταντίνου, Μαυρίδης, Κουλάλης, Παπαιωάννου (57’ Μυρωτής), Κραγιόπουλος, Ματσούκας (81’ Μακρίδης), Χατζηπουργάνης (57’ Κατσιαμήτας), Στραβογιάννης (67’ Μαντζαλλάκου).

ΓΑΣ Σβορώνου (Δημήτρης Παυλίδης): Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Καραγκούνης, Χαρτσιάς (38’ Φυτόπουλος), Μυστρίδης (59’ Χατζής), Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (76’ Βύρος), Λάμπογλου (59’ Δρόσος), Κυρτέγος (76’ Ξυδούς), Κυπαρίσσης. 

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

δηλώσεις 



Σχόλια