Α' ΕΠΣ Κοζάνης: Δαναοί Κοζάνης - ΑΕ Κοζάνης 2-2 | φωτο - βίντεο


Ισόπαλο με 2-2 τελείωσε το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ανάμεσα στους Δαναούς και την Α.Ε. Κοζάνης που έγινε στο γήπεδο Καλαμιάς κάτω από βροχή στο μεγαλύτερο διάστημα.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ, με δυνατές μονομαχίες, κάποιες αψιμαχίες, διαμαρτυρίες προς τους Καστοριανούς διαιτητές, πολλές φάσεις και τέσσερα γκολ.

MVP της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας των Δαναών Ζερβανταρίδης που έκανε μία σειρά εντυπωσιακών αποκρούσεων.

Βάση ευκαιριών η ΑΕΚ αδικείται από το αποτέλεσμα καθώς για άλλη μία φορά οι κιτρινόμαυροι δημιούργησαν αρκετές φάσεις αλλά βρέθηκαν απέναντι σ’ έναν τερματοφύλακα που “κατέβασε τα ρολά”.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 8′ μετά σέντρα του Βουνοτρυπίδη και κεφαλιά του Γιώργου Σικαλόπουλου που εμφανώς συγκινημένος αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του Δημήτρη που έφυγε από την ζωή πριν λίγες μέρες.

Οι Δαναοί ισοφάρισαν στο 35′ με γυριστή κεφαλιά του Σάκη Τσικόπουλου στο πρώτο δοκάρι μετά από φάουλ-σέντρα του Καραγιάννη από πλάγια δεξιά.

Με την λήξη του ημιχρόνου (45′) οι Δαναοί έκαναν την ανατροπή με δυνατό σουτ του Τριαντάφυλλου Μπαλτζή που βρήκε και σε αμυντικό και κατέληξε στην γωνία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά αλλά τρείς φορές ο Ζερβανταρίδης έσωσε την ομάδα του, στο 46′ σε κοντινό πλασέ του Σικαλόπουλου από πάσα του Γκάργκα, στο 51′ σε τετ-α-τετ του Σικαλόπουλου από πάσα του Μίχου και στο 54′ σε γωνιακό σουτ του Μίχου (στην επαναφορά ο Σικαλόπουλος από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ).

Τελικά στο 56′ η ΑΕΚ ισοφάρισε με πέναλτυ του Σικαλόπουλου μετά από ανατροπή του Μίχου από τον Λ. Παπαδόπουλο.

Το παιχνίδι στην συνέχεια ήταν σχετικά αμφίρροπο, με την ΑΕΚ να χάνει τις καλύτερες ευκαιρίες όταν ο Ζερβανταρίδης και πάλι είπε “όχι” στο 73′ σε φάουλ του Σικαλόπουλου στο “Γ”, στο 76′ σε εναέριο βολέ του Σικαλόπουλου από σέντρα του Χατζηζήση και τέλος στο 90′ σε τετ-α-τετ του Μίχου από πάσα του Σικαλόπουλου.

Ενδιάμεσα οι Δαναοί είχαν μία καλή ευκαιρία στο 74′ όταν μετά από μακρινό φάουλ του Καραγιάννη ο Φωτιάδης δεν συγκράτησε την μπάλα κι ο Στάθης από κοντά την έστειλε άουτ.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε μία πικρία στους κιτρινόμαυρους που θα μπορούσαν να φύγουν με το διπλό από την έδρα μιάς δυνατής ομάδας όπως οι Δαναοί.





ΔΑΝΑΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Θεόφιλος Παπαδόπουλος): Ζερβανταρίδης, Χαραλαμπίδης, Καραγιάννης, Τζήκας, Θ. Παπαδόπουλος, Λ. Παπαδόπουλος, Μεντεσίδης (89′ Τριαντάφυλλος), Πολύμερος (72′ Στάθης), Τσικόπουλος, Μπαλτζής, Βρόϊκος (25′ Τζουρμανάς, 72′ Δημητρίου).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Φωτιάδης, Ζάχος, Βουνοτρυπίδης, Κακουλαντωνάκης, Παπαχαρίσης, Τσιόκανος, Πουτογλίδης (89′ Βογιατζής), Μίχος, Γκάργκας (73′ Γουρζουλίδης), Δ. Χατζηζήσης, Σικαλόπουλος.

Διαιτητής: Κύρκος (Καστοριάς).
Βοηθοί: Πανταζής (Καστοριάς), Νεστορίδης (Καστοριάς).

Κώστας Τσιώρας - aekozanis.gr

Σχόλια