Κωστής Ευαγγελόπουλος: Ο αθλητισμός εν γένει ενώνει τους ανθρώπους ,δε βλέπει χρώματα δε διακρίνει ανθρώπους βάση καταγωγής, δεν τους κατηγοριοποιεί βάση των χαρακτηριστικών τους

 

Στους δυσοίωνους και βίαιους ρυθμούς της σημερινής κοινωνίας και καθημερινότητας μας,θα έπρεπε η ομαδικότητα,η αλληλεγγύη και η ευγενής άμυλα να αποτελούν το αποκούμπι και την μέγιστη προτεραιότητα μας. 
Πάντα πιστεύαμε πως ο αθλητισμός και οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν και τον διευθύνουν οφείλουν να προωθούν την συνεργατικότητα , να μεταλαμπαδεύουν στην νέα γενιά αρχές και ιδανικά και να αποτελούν αξιακή πυξίδα βασιζόμενη στην εντιμότητα και την αποδοχή. 

Οφείλουμε λοιπόν σε κάθε περιστατικό που υποκινεί την βία σε κάθε  έκφανση της και υποδαυλίζει τον ρατσισμό σε όλες τις εκδοχές του να μη σιωπούμε. Ο αθλητισμός εν γένει ενώνει τους ανθρώπους , δεν βλέπει χρώματα , δεν διακρίνει ανθρώπους βάση καταγωγής και δεν κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους βάση των χαρακτηριστικών τους. 

Οι αθλητικοί σύλλογοι αποτελούν έναν μικρόκοσμο της κοινωνίας που διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην διάπλαση έντιμων και ανοιχτόμυαλων αθλητών . Έχουν την ευθύνη να εμφυσήσουν ειδικά στα νεότερα παιδιά την αξία της ευγενούς άμυλας , να είναι αρωγοί της δημοκρατίας και να αποτελούν έναν χώρο ασφαλή και έμπιστο τόσο για τα παιδιά όσο και για τις οικογένειες τους . 

Δεν χωράνε στους αθλητικούς χώρους άνθρωποι που τονώνουν τον φόβο και την αδικία , ειδικά σε μια εποχή όπου η οπαδική βία συνεχώς αυξάνει και εξελίσσεται σε ραγδαία ταχύτητα .

Ευθύνη όλων μας , των απλών θεατών αφενός και των αθλητικών συλλόγων αφετέρου , είναι να διαμορφώσουμε τα γήπεδα , χώρους που είμαστε όλοι φίλαθλοι , μια παρέα. 

Οι άνθρωποι δε που στελεχώνουν συλλόγους και ακαδημίες και έχουν άμεση συναναστροφή με παιδιά μικρά , οφείλουν να τους μαθαίνουν την αξία του αθλητισμού ,να τους μαθαίνουν να αποδέχονται οποιοδήποτε συναθλητή τους και να μην προωθούν ρατσιστικές συμπεριφορές που ουδεμία θέση έχουν στο 2024 !!

 Στα γήπεδα θα πρέπει μόνο να γελάμε , να ξεφεύγουμε από κάθε δυσκολία της καθημερινότητας , και να αισθανόμαστε όλα αυτά τα ξεχωριστά και μοναδικά συναισθήματα που ανέκαθεν δημιουργεί σε μικρούς και μεγάλους αυτό το σπουδαίο αγαθό , ο αθλητισμός . 

Μόνο να ενώνει ποτέ να χωρίζει !

Κωστής Ευαγγελόπουλος ποδοσφαιριστής Α.Σ Βελβεντού

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια Κωστή ! Η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο , από μικρό παιδί ,για όσους σε ξέρουν είναι ξεχωριστή και αναμφισβήτητη , σαν εσένα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που υπάρχετε οι αναμάρτητοι και σε κάθε μας βήμα είστε εκεί να μας θυμίζετε τα λαθη στα οποία έχουμε υποπέσει! Τελωνου και Φαρισαίου ήταν χθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ,ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.