Νίκος Κατακαλίδης προπονητής Εορδαϊκού: Οι ομάδες στον δεύτερο όμιλο δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και όλα τα παιχνίδια σχεδόν είναι ντέρμπι».



Το πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο της Γ΄Εθνικής βρίσκεται πλέον στον δεύτερο γύρο του. Το another football day ζήτησε την γνώμη τριών προπονητών για την μέχρι τώρα εικόνα του, τον πρώτο γύρο αλλά και για την μάχη της κορυφής και της παραμονής.

Στον δεύτερο γύρο του έχει μπει πλέον ο φετινός μαραθώνιος της Γ΄Εθνικής, που αναμένεται να έχει ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος και στους τέσσερις ομίλους.

Κώστα Κατσάρας (προπονητής Κιλελέρ), Νίκος Γκούρας (προπονητής Θύελλας Κατσικά) και Νίκος Κατακαλίδης (προπονητής Εορδαϊκού) μίλησαν στο another football day, για τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο του 2ου ομίλου, τον δεύτερο γύρο αλλά και το αν θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικός τόσο στην μάχη της κορυφής, όσο και σε αυτή της ουράς της βαθμολογίας.

Για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος

Κώστας Κατσάρας: «Είναι πολύ ισορροπημένο πρωτάθλημα. Πρώτη φορά, τόσο ισορροπημένο, δείγμα του ότι οι 4 όμιλοι μείωσαν τις πραγματικά αδύναμες ομάδες. Αυτή τη στιγμή, μέχρι και ο τελευταίος μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον πρώτο. Αυτό είναι το καλό. Το κακό είναι συνολικά, όχι μόνο για τον πρώτο γύρο γενικά ότι τα 9 στα 10 γήπεδα είναι τραγικά. Δεν ενδιαφέρεται κανείς, για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και να δούμε λίγο ποδόσφαιρο καλό τέλος πάντων. Όλοι για το αποτέλεσμα είμαστε. Αυτό είναι το άσχημο, αλλά το πρωτάθλημα είναι πολύ ισορροπημένο σε δυναμικότητα».

Νίκος Γκούρας: «Νομίζω ότι είναι ένας ανταγωνιστικός όμιλος ο δικός μας. Έχει δύο ευχάριστες εκπλήξεις. Ήταν ο Σβορώνος, που απ΄όταν μπήκε στην κορυφή, τώρα έπεσε πριν από 1-2 εβδομάδες. Ήταν κάτι ευχάριστο αυτό. Μαζί με τον Αστέρα Σταυρού, οι δύο ομάδες έδειξαν ότι μπορούν να είναι εκεί ψηλά. Δυσάρεστη έκπληξη για εμένα ήταν ο Πιερικός, που ενώ είχε όλα τα εφόδια και τα εχέγγυα, για να πρωταγωνιστήσει και να αλλάξει κατηγορία, δεν το έδειξε αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός όμιλος.

 Κάθε εβδομάδα βλέπουμε ότι και στην κορυφή υπάρχει μεγάλη μάχη. Νομίζω ότι είναι 3 ομάδες που διεκδικούν πιστεύω δύο ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου με την Νέα Αρτάκη και από την μέση της βαθμολογίας και κάτω γίνεται ένας χαμός. Για αυτό βλέπουμε πολλά αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν έδρες. Καθένας μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο. Η Λευκίμμη κέρδισε π.χ. την Νέα Αρτάκη με 4-1, ένα σκορ που αν το λέγαμε αυτό πριν, δεν θα το πίστευε κανένας. Κι όμως κέρδισε».

Νίκος Κατακαλίδης: «Εμείς είχαμε αρκετά προβλήματα και στον σχεδιασμό και στην οργάνωση της ομάδας, γιατί βγήκαμε μετά, δεν είχαμε βγει από τα μπαράζ. Αποσύρθηκαν κάποιοι και ανεβήκαμε εμείς. Είχαμε και μια ατυχία πήγαμε να ενωθούμε με τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, αυτοί έφυγαν. Έγινε μια αναστάτωση. Ενώ είχαμε προγραμματίσει αλλιώς και είχαμε σχεδιάσει τελικά δεν έγιναν όπως θέλαμε τα πράγματα.  Είχαμε προβλήματα στον πρώτο γύρο αρκετά. Σιγά-σιγά όμως αρχίσαμε να διορθωνόμαστε να πηγαίνουμε καλύτερα. Δουλέψαμε πάρα πολύ και τώρα πιστεύω ότι είμαστε σε ένα σημείο, που μπορούμε να διεκδικούμε την σωτηρία μας».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος

Κώστας Κατσάρας: «Ισορροπημένο πολύ. Η βαθμολογία συνήθως λέει την αλήθεια. Κατ΄εμέ η καλύτερη ομάδα είναι ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, που θεωρώ εύκολα ή δύσκολα, αυτό θα βγει. Είναι η πιο δυνατή ομάδα και ενισχύθηκε στις μεταγραφές. Λειτουργεί άκρως επαγγελματικά. Είναι και άλλες 2-3 ομάδες που θα κυνηγήσουν την άνοδο, αλλά ο κακός χαμός θα γίνει στην ουρά, για τον απλό λόγο ότι είναι γελοίο να πέφτουν 7,5 ομάδες…».

Νίκος Γκούρας: «Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο, από οικονομικής φύσης κυρίως και νομίζω αυτό είναι για όλες τις ομάδες. Η δικιά μου ομάδα σίγουρα, δεν έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και είναι πολύ δύσκολο, να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας. Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές. Θα έλεγα αν όχι επαγγελματικές, ημιεπαγγελματικές, αλλά για μια ερασιτεχνική ομάδα όταν προέρχεται από τοπικά πρωταθλήματα, οι απαιτήσεις αυτές γίνονται αυτόματα επαγγελματικές.

Όταν πρέπει να έχει μισθοδοσία παικτών, προπονητών, βοηθών προπονητή, προπονητή τερματοφυλάκων, αποθηκάριοι, φροντίδες γηπέδων, εξοδολόγια διαιτητών, ταξίδια, φαγητά, διανυκτερεύσεις αντιλαμβάνεσαι ότι είναι πολύ δύσκολο για αυτές τις ομάδες ειδικά τις μικρομεσαίες και δεν μιλάω κυρίως για ομάδες πόλης, όπως είναι η Αναγέννηση Άρτας, ο Πιερικός που απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο κοινό, τα Τρίκαλα… Εμείς είμαστε ένα χωριό έξω από τα Γιάννενα βέβαια, αλλά ο κόσμος μας είναι συγκεκριμένος. Δύσκολα θα φύγει από τα Γιάννενα πολύς κόσμος, για να έρθει να μας δει.

Αντιλαμβάνεστε αυτόματα, ότι η κατηγορία για εμάς γίνεται πάρα πολύ δύσκολη και αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να λυθεί. Νομίζω ότι 4 όμιλοι σε όλη την Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Ίσως αν ήτα 6 και μίκραιναν τις αποστάσεις, για να μην υπάρχουν και διανυκτερεύσεις και πιο κοντινά ταξίδια, ίσως να ήταν καλύτερα. Νομίζω ότι και για τις περισσότερες ομάδες είναι μεγάλος βραχνάς αυτό, γιατί ένας ποδοσφαιριστής που θα φύγει από την Νέα Αρτάκη για να ταξιδέψει στα Γιάννενα, στην Κέρκυρα δύο φορές, τέσσερις φορές στην Κατερίνη θα απαιτήσει και αυτός περισσότερα χρήματα».

Νίκος Κατακαλίδης: «Ο 2ος όμιλος είναι ένας πολύ συναρπαστικός όμιλος. Υπάρχουν 4-5 ομάδες, που θέλουν να βγουν και όλες σχεδόν οι υπόλοιπες παλεύουν για την σωτηρία τους. Οι διαφορές, δεν είναι πολύ μεγάλες. Βλέπουμε αποτελέσματα, που ο πρώτος παίζει με τον τελευταίο και μπορεί να κερδίσει ο τελευταίος. Το έχουμε κάνει εμείς. Είναι ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα».

Για το αν ο δεύτερος γύρος, θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικός με τον πρώτο

Κώστας Κατσάρας: «Το ίδιο και ακόμα περισσότερο, γιατί τώρα ματς που φεύγει δεν γυρίζει πίσω. Επειδή επαναλαμβάνω είναι πολλές ομάδες στο όριο, είτε να σωθούν είτε να πάνε προς τα πάνω,  αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα. Είναι καλό αυτό. Είναι πολύ καλό για εμένα, το καλύτερο».

Νίκος Γκούρας: «Μέχρι στιγμής, γιατί είναι οι πρώτες αγωνιστικές του δευτέρου γύρου νομίζω ότι είναι ανταγωνιστικά τα πράγματα. Όλες οι ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο, είτε να αποφύγουν μπερδέματα με τον υποβιβασμό, γιατί πέφτουν πολλές ομάδες 7 και 1 πάει στα μπαράζ, είτε για να κάνει πρωταθλητισμό. Εφόσον εμπλέκονται πάρα πολλές ομάδες, γύρω στις 12 ομάδες στο σενάριο του «μπαίνω για υποβιβασμό είμαι πολύ κοντά στην ζώνη» υπάρχει πολύ μεγάλο κίνητρο, γιατί και οι ομάδες που είναι κάτω από την ζώνη τώρα έχουν πολύ μεγάλα κίνητρα να κερδίσουν για να φύγουν από αυτή τη θέση.

Όσο θα υπάρχει αυτό νομίζω θα υπάρχει ανταγωνισμός μέχρι τέλους. Σίγουρα θα μπορεί να υπάρξουν 2-3 ομάδες, οι οποίες μπορεί να είναι αδιάφορες και αυτές να παίξουν καθοριστικό ρόλο στους αγώνες. Δηλαδή, όταν μια ομάδα είναι αδιάφορη και δεν την νοιάζει μπορεί να κάνει και πέντε αλλαγές στην εντεκάδα της και να είναι αδιάφορη σε ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι, που μπορεί να το χάσει και να μην την νοιάζει αλλά θα νοιάξει σίγουρα, άλλες 2-3 ομάδες γιατί μπορεί να περιμένουν ένα αποτέλεσμα…».

Νίκος Κατακαλίδης: «Θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός ο δεύτερος και ήδη φαίνεται. Πολύ πιο ανταγωνιστικός».

Για τις μικρές διαφορές που υπάρχουν στην βαθμολογία

Κώστας Κατσάρας: «Αυτό ακριβώς. Η ισορροπία που υπάρχει είναι κοντά η δυναμική των ομάδων, 2-3 είναι που δουλεύουν άκρως επαγγελματικά. Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, ο Πιερικός μέχρι τον χειμώνα, μετά έφυγαν κάποιοι καλοί παίκτες. Η Νέα Αρτάκη στο ρόστερ της είχε πολύ καλούς παίκτες… Δίκαια ξεχώρισαν. Οι άλλες ομάδες είμαστε πάνω –κάτω στο ίδιο επίπεδο».

Νίκος Γκούρας: «Αυτό έγκειται στο ότι γενικά  η Γ΄Εθνική είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, με πολλές ομάδες και γενικά σαν προπονητές είναι η φύση των προπονητών εδώ στην Ελλάδα, γιατί ίσως να μην έχουμε την απαραίτητη στήριξη, να μπορούν να δουλεύουν οι προπονητές και μας κάνει η ανάγκη μετά, να μαζεύουμε βαθμούς και να παίζουμε ένα πιο κλειστό ποδόσφαιρο. Δηλαδή να προσέχουμε κυρίως, τα αμυντικά μας καθήκοντα.

Να μην δεχτούμε γκολ και ίσως σε κάποια κόντρα, σε κάποια στατική φάση να κάνουμε γκολ. Σίγουρα δεν είναι όμορφο το αποτέλεσμα αυτό. Βλέπεις τώρα τον Πιερικό, ο οποίος έχει διώξει 5 προπονητές μέσα στη χρονιά και δεν έχει τελειώσει η χρονιά, νομίζω ότι ο παρανομαστής είναι αυτός. Ο καθένας φοβάται θέλει να παίξει πιο κλειστά και να προσέχει τα νώτα του. Για αυτό και δεν υπάρχουν τεράστια σκορ…

Αυτό έχει να κάνει με την ομάδα, με την ιδιοσυγκρασία, με το τι ζητάει. Εγώ νιώθω μια ασφάλεια στην ομάδα, γιατί είναι τέταρτος χρόνος που δουλεύω σε αυτή και δουλεύω ελεύθερα. Κάποιοι άλλοι δουλεύουν με τη νίκη. Κέρδισες είσαι καλός έχασες γεια σας. Αυτό το βλέπουμε παντού».

Νίκος Κατακαλίδης: «Αυτό είναι που το κάνει και πιο συναρπαστικό. Οι ομάδες, δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και όλα τα παιχνίδια σχεδόν είναι ντέρμπι».

Για τις έδρες και κατά πόσο έχουν παίξει ρόλο

Κώστας Κατσάρας: «Δεν παίζουν κανένα ρόλο οι έδρες τελικά. Κανένα ρόλο απολύτως. Βλέπουμε ομάδες, που πάνε και κερδίζουν εκτός έδρας εύκολα και χάνουν στην έδρα τους, πάλι «εύκολα». Πήγαμε εμείς κερδίσαμε με κόσμο μέσα στην Άρτα δίκαια. Παίξαμε τώρα με την Θύελλα Κατσικά θεωρητικά στην έδρα μας, γιατί δεν έχουμε έδρα εμείς δυστυχώς και φέραμε ισοπαλία. Πολύ καλή ομάδα η Θύελλα Κατσικά. Δεν υπάρχει θέμα έδρας όχι».

Νίκος Γκούρας: «Εγώ να πω την αλήθεια, δεν ένιωσα πουθενά έδρα. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος, που δεν το φοβάμαι και πολύ αυτό το πράγμα και δεν είχα αίσθηση φόβου πουθενά. Γενικά είχαμε καλή αντιμετώπιση από παντού, δεν είχαμε προβλήματα, γιατί κι εμείς εδώ ήμασταν κύριοι απέναντι σε όλους. Δεν ένιωσα δηλαδή κάπου έδρα ότι «πως θα πάμε εμείς εκεί, πως θα φύγουμε».

Τίποτα πουθενά. Στο Κεραμίδι χάσαμε 1-0, με τα χίλια ζόρια, στην Νέα Αρτάκη φέραμε 1-1, στον Πιερικό 1-1 σε ομάδες που είναι πρώτες. Στον Σβορώνο δεν έχουμε πάει ακόμα. Στην Ζάκυνθο χάσαμε 1-0 στο 82΄. Δεν νιώσαμε κάπου έδρα, δηλαδή να απειληθούμε σωματικά και αυτά όχι. Ούτε το αγωνιστικό κομμάτι».

Νίκος Κατακαλίδης: «Κάποιες φορές παίζουν κάποιες όχι. Υπάρχουν αποτελέσματα, που λόγω της έδρας τα παίρνει κάποια ομάδα και υπάρχουν και αποτελέσματα, που δεν μπορεί να σταθεί αυτό και τα παιχνίδια είναι πραγματικά ντέρμπι».

Για το αν ο ανταγωνισμός που υπάρχει θα πάει μέχρι το τέλος

Κώστας Κατσάρας: «Νομίζω μέχρι το τέλος θα πάει. Θα πάει μέχρι το τέλος… Κατ΄εμέ ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου θα έχει την καλύτερη ομάδα, αλλά το θεωρώ δύσκολο, γιατί το πρόγραμμα είναι τέτοιο, που θα παίξει με ομάδες που κινδυνεύουν όπως όλοι λένε και θα τα δώσουν όλα. Είναι δύσκολο».

Νίκος Γκούρας: «Πιστεύω πως ναι. Πιστεύω πως ναι. Θεωρώ ότι οι επόμενες 3-4 αγωνιστικές, θα είναι πολύ κρίσιμες για όλους, αλλά νομίζω ότι μέχρι τέλους θα το παλέψουν όλες οι ομάδες. Και μέσα σε αυτές είμαστε κι εμείς. Δεν το συζητάμε. Εμείς θέλουμε νίκη, οπωσδήποτε τώρα με την Αναγέννηση Άρτας. Αν κάνουμε νίκη με την Αναγέννηση Άρτας, θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το πιστεύω πραγματικά και το πιστεύουν και τα παιδιά».

Νίκος Κατακαλίδης: «Πιστεύω μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

 

 

 

Σχόλια