Α' Εθνική γυναικών: ΓΠΟ Καστοριάς - ΑΕ Λάρισας 2-1 | βίντεο με στιγμιότυπα του αγώνα

 

Μεγάλη νίκη βαθμολογικής σημασίας πέτυχε η ομάδα της Καστοριάς, επικρατώντας της μαχητικής ΑΕ Λάρισας με σκορ 2-1, σε ματς εξ’ αναβολής της 12ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Α' Εθνικής.Ο αγώνας ήταν κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες στην προσπάθεια που καταβάλλουν να τερματίσουν στην 9η θέση της βαθμολογίας, η οποία και εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Καστοριάς παρέμεινε στην 10η θέση, μειώνοντας όμως την διαφορά στους δύο βαθμούς από την σημερινή της αντίπαλο, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Μια νίκη την οποία αφιέρωσαν στην συναθλήτριά τους την Ιωάννα Μαντώ, η οποία έχει τραυματιστεί (ρήξη χιαστού) και χάνει την φετινή χρονιά.


Μάλιστα, η σημερινή νίκη για την Καστοριά, αποκτάει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς η ΑΕ Λάρισας προέρχονταν από μεγάλη φόρμα με ένα εκπληκτικό σερί, μετρώντας 8 ματς χωρίς ήττα.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι ερυθροκίτρινες ξεκίνησαν πολύ δυνατά και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις επιθετικές τους προθέσεις, απειλώντας την αντίπαλη εστία. Η ανωτερότητά τους καρποφόρησε στο 12’ όταν από ωραία ενέργεια της BENBAKOURA, η NAFOULA με κοντινή προβολή άνοιξε τον δρόμο για την πολύτιμη νίκη (1-0).

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα (17’), μετά από αδράνεια της άμυνας η KATUNGWA με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το ματς κυλούσε αμφίρροπο, χωρίς φάσεις και ευκαιρίες. Η καλύτερη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 36’ όταν η Τζιάρα με εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε πάνω στην τερματοφύλακα Γαβριηλίδου, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 2-1.

Στην επανάληψη και αφού είχε προηγηθεί έντονη βροχόπτωση και επικρατούσε δυνατός αέρας, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν και στις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων. Παιχνίδι κέντρου, με δυνατά μαρκαρίσματα, φτωχό θέαμα  και ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ωστόσο, στο 79’ η BENBAKOURA με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανήμπορης να αντιδράσει Γαβριηλίδου, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Καστοριά, σημειώνοντας το 2-1 που έμελλε αν είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία των Χατζηπαναγιώτου, Ευαγγέλου, Ραβάνογλου (ΣΔ Ηπείρου)




ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ :Βλασιάδου, Καϊδατζή, Κωστάρα, Φασίδου (84’ Μουστάκη), Νafoula (89’ Μάρκου), Προξένου, Benbakoura, Τζιάρα (68’ Τρυγούτη), Σάιχ, Ρήγα, Νταβού.

ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ : Γαβριηλίδου, Κόντου, Μίσσια (80’Μπάγκα) , Σκοτεινιώτη (80’ Κούρια), Τσούκα, Γιαννή, Zheleva, Ρουμελιώτη, Πλατή (68’ Ανδρέου), Καπαρέλη (80’ Λόκα), Katunwa


📹 Stelios Forliakas


Αγώνες εξ’ αναβολής
ΓΠΟ Καστοριάς-ΑΕ Λάρισας 2-1
Σειρήνες Γρεβενών-Αστέρας Τρίπολης 0-4

Βαθμολογία 

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

ΠΑΟΚ

51

2

Παναθηναϊκός

40

3

ΟΦΗ

39

4

ΑΟ ΡΕΑ

30

5

Αστέρας Τρίπολης

29

6

ΑΕΚ

25

7

Θεόνη Τρίκαλα 2011 ΑΟ

24

8

Νέες Ατρομήτου 2018

22

9

ΑΕΛ

21

10

Καστοριά ΓΠΟ

19

11

Βόλος 2004

14

12

Ολυμπιάδα Υμηττού

11

13

Σειρήνες Γρεβενών

8

14

Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας 94

1


Επόμενη αγωνιστική (10/03 )
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
ΑΣ Βόλος 2004-Αστέρας Τρίπολης
ΑΟ Τρίκαλα 2011-ΑΟ ΡΕΑ
ΑΕΛ 1964-Νέες Ατρομήτου 2018
Ολυμπιάδα Υμηττού-ΓΠΟ Καστοριάς
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

sentranews

Σχόλια