After game: Θεσπρωτός - Εορδαϊκός 0-1 |"Μάγκικο διπλό και βήμα παραμονής"


Σπουδαία νίκη πέτυχε η ο Εορδαϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε του Θεσπρωτού με 0-1 χάρις σε γκολ του συνήθη ύποπτου Λεονάρντο Νίκολι και ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας για πρώτη φορά!

Η νίκη αυτή είναι υψίστης σημασίας για την ομάδα μας η οποία με αυτό το σπουδαίο διπλό έπιασε την 9η θέση για πρώτη φορά και την κρατά έστω προς στιγμήν μακριά από περιπέτειες. 

Όσον αφορά το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές και προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ο Θεσπρωτός ήταν ανούσιος χωρίς να γίνεται απειλητικός ενώ ο Εορδαϊκός είχε μια καλή στιγμή  με το σουτ του Παπαζήση στο 28' το οποίο πέρασε άουτ αλλά και το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τον Νίκολι στο 32'. Συγκεκριμένα  ο Παπαζήσης έφυγε από τα δεξιά, προσπάθησε να κρεμάσει τον Δασκαλάκη με ψηλοκρεμαστό μακρινό πλασέ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πάνω στην γραμμή ο Νίκολι με μια προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1. 

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς η αμυντική λειτουργία του Εορδαϊκού ήταν για ακόμα μια φορά υποδειγματική και ο Θεσπρωτός ήταν ιδιαίτερα «νευρικός» και ασύνδετος  για να πέτυχει κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής των γηπεδούχων «Χουάν Ραμόν Ρότσα» προχώρησε στην αλλαγή δυο βασικών προσώπων προκειμένου να ενισχύσει τις αδυναμίες της ομάδας του στον αντίποδα ο προπονητής της ομάδας Ν.Κατακαλίδης ήταν απολυτά ευχαριστημένος από την προσήλωση των παικτών του στο πλάνο του παιχνιδιού και τους έδινε συνέχεια οδηγίες και κουράγιο για να έρθει μια σημαντική νίκη.

Στο 52' η ομάδα μας διαμαρτύρεται για ένα πεντακάθαρο πέναλτι που δεν της δόθηκε όταν ο Ντάνι Στεργιόπουλος επιχείρησε μια σέντρα και στο άλμα του αμυντικού για να την εξουδετερώσει βρήκε πεντακάθαρα την μπάλα με τον αγκώνα του. Ο διαιτητής του αγώνα κ.Σαφαρίκας ήταν κοντά στην φάση και δεν έδωσε το παραμικρό και άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Σαν να μην έφθανε αυτό πέντε λεπτά αργότερα καταλόγισε ένα κυριολεκτικά ανύπαρκτο πέναλτι υπερ. του Θεσπρωτού σε μαρκάρισμα(;) του Ρούση μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Βιλάλμπα  αλλά ο εξαιρετικός για ακόμα μια φορά  Δημητριάδης απέκρουσε με τα πόδια και διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας μας.

Στο 76' ο Εορδαϊκός έχασε τεράστια εύκαιρα να διπλασιάσει τα τέρματα του και να καθαρίσει παράλληλα την υπόθεση νίκης όταν  το σουτ του Παπαζήση μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Δασκαλάκη.

Ο Θεσπρωτός δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη  στιγμή στον αγώνα και όσο περνούσε η ώρα ο Εορδαϊκός κατοχύρωνε μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της παραμονής του στην κατηγορία.

Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Δασκαλάκης, Ορφανός, Αγγελούλης, Τσώτσος, Κολύβας (61' Μπενινκάσα), Παλαμούτσης, Οικονομίκος (61' Τσιαφίτσας), Βλαχόπουλος (46' Ράπτης), Ρούσης (71' Ροβίνας), Βιλάλμπα, Περνοτσίτσι (46' Ζελέκου)

Εορδαϊκός (Νίκος Κατακαλίδης): Δημητριάδης, Στεργιόπουλος, Πιριτζάους Παππάς, Κοντογουλίδης, Πούλιος, Μπαλίτσας, Αιχμαλωτίδης (73' Ιλιέφσκι), Παπαζήσης (93' Κουνάβας), Παπανικόπουλος, Νίκολι (90' Όμπαντιτς)

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας το ερχόμενο Σάββατο  (16/3) στις 15:00 με την πρωτοπόρο «Νέα Αρτάκη» στο Δημοτικό στάδιο Πτολεμαΐδας "Αιμίλιος Θεοφανίδης".

Ένα παιχνίδι ιδιαιτέρα σημαντικό που παράλληλα αποτελεί και μια σημαντική προεόρτια συγκέντρωση του κόσμου καθώς με την λήξη του αγώνα θα ακολουθήσει η καρναβαλική παρέλαση που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Εορδαίας και η καλύτερη ανάδειξη  αγάπης και αμοιβαίας στήριξης είναι η μαζική παρουσία του κόσμου στο γήπεδο που θα εκτονωθεί αργότερα στα στενά της πόλης. 

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου













Γραφείο Τύπου

"Φ.Σ. Εορδαϊκός"

Σχόλια