46ος Τελικός Κυπέλλου Ε. Π. Σ. Καστοριάς 2023-2024 η Αστραπή Μεσοποταμίας



 Άξια κυπελλούχος η Αστραπή Μεσοποταμίας, αφού κέρδισε την Καστοριά, μεσα στο Δ.Α.Κ. με σκορ 2-3 και κατέκτησε το κύπελλο του 46ου τελικού της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, σκορπώντας χαρά στους ανθρώπους της ομάδας, καθώς και στους φανατικούς φίλους της.

Στον αντίποδα η Καστοριά συνέχισε την «ελεύθερη πτώση» των τελευταίων μηνών και δικαιολογημένα απέτυχε να κατακτήσει το κύπελλο. Οι παίκτες της κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα, τους έλειπε ξεκάθαρα η πίστη της κατάκτησης του τροπαίου, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, που έβγαλαν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο κι όσο περνούσε η ώρα το πίστευαν όλο και πιο πολύ.

Η Καστοριά ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το παιχνίδι, αφού στο 11΄ της δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο κ. Τζάμος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, σε ανατροπή του Τσάνι από τον Τσακλίδη. Όμως ο παθών το εκτέλεσε κάκιστα και ο Κοσμίδης έπεσε ωραία στη δεξιά του γωνία κι απέκρουσε. Είχαν προηγηθεί δύο φάσεις για τους γηπεδούχους στο 5΄, όταν ο Κόκκας εκτέλεσε φάουλ, αλλά η κεφαλιά του Τσάνι πέρασε άουτ και στο 6΄όταν μετά από μπαλιά του Μωυσιάδη, ο Τσάνι μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, αλλά ανεκόπη από τον Παλαιοδήμο Αν.

Η απώλεια του πέναλτι βάραινε κι άλλο τα πόδια των παικτών της Καστοριάς, οι οποίοι προσπάθησαν να παίξουν κάπως ορθολογικά, αλλά η υπεροχή που είχαν ήταν φλύαρη. Στο 15΄ ο Σαββόπουλος Ευαγ., πάσαρε στον Τσάνι, εκείνος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά το γύρισμα του μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κοσμίδης. Στο 19΄μετά από γύρισμα του Μωυσιάδη από τα αριστερά, το πλασέ του Σαββόπουλου Ευαγ., πέρασε άουτ. 

Το δίλεπτο 29΄- 31’ ήταν καταστροφικό για τους τυπικά γηπεδούχους κι εκεί κάπου ξεκίνησε η αρχή του τέλους για τα όνειρα των παικτών της Καστοριάς για να κατακτήσουν το κύπελο. Στο 29΄, λοιπόν, ο Σωτηριάδης «χόρεψε» την άμυνα της Καστοριάς και κέρδισε φάουλ. Ο Tarelli, που ανέλαβε να το εκτελέσει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κράτσιου Χρ. και το 0-1 ήταν γεγονός για την Αστραπή. Δύο λεπτά αργότερα (31΄) και πριν καλά- καλά προλάβουν οι παίκτες της Καστοριάς να συνέλθουν από το σοκ, ο Tarelli με έξοχο πλασέ έκανε το 0-2, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της Αστραπής, που κέρδισαν κυριολεκτικά την μάχη της κερκίδας. Η Καστοριά προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, κάτι που επιτεύχθηκε στο 41΄όταν ο Παπαγεωργίου με έξοχο σουτ, έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος των διχτύων της εστίας του Κοσμίδη. Στο 43΄η κεφαλιά του Σαββόπουλου Κυρ., πέρασε άουτ, ύστερα από σέντρα του Διγκόζη.

Στην επανάληψη η Καστοριά εξακολούθησε να έχει μια ελαφρά αλλά ανούσια υπεροχή, όμως οι παίκτες της Αστραπής έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους. Έτσι στο 48΄το πλασέ του Σαββόπουλου Ευαγ., έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Κοσμίδης.  Στο 53΄ο Σωτηριάδης έκλεψε τη μπάλα από τον Αντωνιάδη Γ., αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο 54΄ο ίδιος παίκτης βγήκε τετ α τετ με τον Κράτσιο Χρ. , αλλά ο γκολκίπερ της Καστοριάς απέκρουσε τη μπάλα με το στήθος. Στο 58΄ωραία κεφαλιά του Τσάνι πέρασε λίγο άουτ.  Στο 61΄ο Κοσμίδης μπλόκαρε τη μπάλα σε γυριστή κεφαλιά του Κράτσιου Αργ. Στο 68΄η Καστοριά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Κόκκας έκανε τη σέντρα και ο Τσάνι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 2-2. Στο 79΄ το μακρινό γυριστό σουτ του Σωτηριάδη έφυγε άουτ, ενώ στο 83΄ο Κοσμίδης μπλόκαρε τη γυριστή κεφαλιά του Κράτσιου Αργ. Στο 90’ + 4΄πάσα του Παπαγεωργίου στον Σαββόπουλο Ευαγ., αυτός πλάσαρε, απέκρουσε ο Κοσμίδης, η μπάλα πήγε στον Τσάνι που γύρισε στον Αφεντουλίδη, το σουτ του οποίου έφυγε πολλά μέτρα  άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοσμίδη. 

Στην παράταση όλοι περίμεναν η Καστοριά να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της, σαν πιο γυμνασμένη ομάδα, λόγω της παρουσίας της στην Γ΄ Εθνική. Όμως οι παίκτες της Αστραπής, που τους κατεύθυνε με άψογη μαεστρία, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Μίμης Παπαδόπουλος, έκαναν σωστή διαχείριση του παιχνιδιού κι όχι μόνο δεν φάνηκε κάποια τέτοια διαφορά, αλλά κατόρθωσαν να πετύχουν το 2-3 στο 109΄. Σε εκείνο το λεπτό ο MVP του τελικού Tarelli, δέχθηκε τη μπάλα από σέντρα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κράτσιο Χρ., βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αυξάνοντας, ταυτόχρονα σημαντικά τις ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου. Είχαν προηγηθεί δύο φάσεις στο 91΄, όταν το σουτ του Γκέγκα έξω από την περιοχή έφυγε απελπιστικά άουτ και στο 93΄όταν το σουτ του Tarelli απέκρουσε σε κόρνερ ο Κράτσιος Χρ.. Στο 114΄μετά από κόρνερ του Σαχινίδη, το γυριστό σουτ του Κυριζάκη μπλόκαρε ο Κοσμίδης. Στο 119΄ μετά από γύρισμα του Παπαγεωργίου, ο Τσάνι δεν πρόλαβε τη μπάλα. Στο 120΄το φάουλ του Κράτσιου Χρ., μπλόκαρε ο Κοσμίδης.

Το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού από τον κ. Τζάμο έφερε τους παίκτες , τον προπονητή την διοίκηση και τους φιλάθλους της Μεσοποταμίας να πετάνε στον 7ο ουρανό, προσθέτοντας στην συλλογή τους ένα ακόμη τρόπαιο.

Άψογη ήταν η διαιτησία του κ. Τζάμου Δήμου και των βοηθών του κ.κ. Σιδερίδη Χρήστου & Γκίτσου Παναγιώτη. Τέταρτος (4ος ) διαιτητής ήταν ο κ. Παπαβασιλείου Ιωάννης, άπαντες της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Οι συνθέσεις: 


ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κράτσιος Χρ., Σαββόπουλος Κυρ., Τσάνι, Παπαγεωργίου, Κόκκας (98΄Κυριζάκης), Διγκόζης (52΄ Τσελεπής, 98΄Σαχινίδης) ,) Αντωνιάδης Γ. (59΄Αφεντουλίδης), Γκέγκας, Κράτσιος Αργ., Σαββόπουλος Ευαγ., Μωυσιάδης,


ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
: Κοσμίδης, Παλαιοδήμος Κων., Τσακλίδης, Καραμανίδης Γρηγ., Τέρπος (107’ Θεοδωρίδης), Συτιλίδης (57΄ Αντωνιάδης Κων.), Ψωμιάδης, Tarelli (117΄Παπαθωμάς), Παλαιοδήμος Αναστ., Σωτηριάδης, Γάκης (87΄Καραμανίδης Λαζ.).


Σχόλια