Διγκόζης στο monobala: «Το αξίζει ο Αποστολόπουλος – Δεν μου κάνει εντύπωση η εξέλιξή του»

 


Ήταν ο προπονητής που έβαλε βασικό τον Απόστολο Αποστολόπουλο τη σεζόν 2019-2020 στον Πανσερραϊκό, σε ηλικία 17 ετών, πανηγυρίζοντας μαζί άνοδο από τη Γ΄ Εθνική (τέταρτη ιεραρχικά) και αρκετά ρεκόρ.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο λόγος για τον Άγγελο Διγκόζη, νυν τεχνικό της Κοζάνης στη Super League 2, που μίλησε στο monobala.gr για την αλματώδη πρόοδο και εξέλιξη του 21χρονου Σερραίου αριστερού μπακ, που στα 21 του πήρε τη μεγάλη ευκαιρία από τον Μεντιλίμπαρ κόντρα στην Άστον Βίλα, τοπ ομάδα της Premier League, γνωρίζοντας την αποθέωση από την κερκίδα. Μπαίνοντας αλλαγή στο 77΄ αντί του Κίνι σε ευρωπαϊκό ημιτελικό, που η μπάλα… έκαιγε.

Ο νεαρός δικαίωσε τον Βάσκο, το 2-0 σφράγισε για τους Πειραιώτες την πρόκριση στον τελικό του Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνδυαστικά με το 4-2 στο Μπέρμιγχαμ και η… ιστορία συνεχίζεται, όπως φυσικά και τα όνειρα, όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Αποστολόπουλος έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, ήταν ο… απρόσμενος πρωταγωνιστής της βραδιάς-ορόσημο και το μέλλον είναι μπροστά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Διγκόζης είχε πάρει την 3η αγωνιστική τη θέση του Νίκου Νεντίδη (παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού) στον πάγκο των «λιονταριών» και βοήθησε στην «κατεργασία» του Αποστολόπουλου, που στο φινάλε εκείνης της σεζόν, τον Αύγουστο του 2020 υπέγραψε στον Ολυμπιακό.

Καταλυτική ήταν και η τετραετία στα τμήματα υποδομής των «ερυθρόλευκων» που μεσολάβησε, ειδικά με τον Ολυμπιακό Β στη Super League 2, όπως επεσήμανε και ο νυν τεχνικός της Κοζάνης, ενώ το 2018 είχε προωθηθεί από τα τμήματα υποδομής των Σερραίων στην πρώτη ομάδα τους.

«Τον βοήθησε η Super League 2, διαφορά στην ωριμότητα»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Διγκόζης, για τον διεθνή με την Κ21: «Με βάση αυτό που έβλεπα στη συνεργασία μας, πίστευα ότι αν είχε όρεξη και διάθεση για δουλειά θα βελτιωνόταν. Όπως και έγινε, με βελτίωση και σε επιθετικό και σε αμυντικό κομμάτι, ενώ βλέπω μεγάλη διαφορά στην ωριμότητα. Σίγουρα τον βοήθησε η τετραετία στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Έπαιξε πολλά ματς στη Super League 2 με τον Ολυμπιακό Β. Παίξαμε και αντίπαλοι, όταν ήμουν και στον Πανσερραϊκό και στην Ιεράπετρα. Είδα ότι ωφελήθηκε σε αυτή την επαγγελματική κατηγορία, δεν έχει σχέση με τη Γ΄ Εθνική. Πήρε πολλά ματς, δούλεψε και εξελίχθηκε. Χωρίς δουλειά, υπομονή και επιμονή δε μπορείς να προχωρήσεις».

«Δε μου κάνει έκπληξη»

Για να συνεχίσει ο Άγγελος Διγκόζης: «Δεν μου κάνει εντύπωση και έκπληξη η εξέλιξή του. Τα αξίζει όλα αυτά που πετυχαίνει. Εύχομαι και πιστεύω να τον δούμε όσο ψηλότερα γίνεται. Γιατί όχι και στο επίπεδο Ελλήνων που έπαιξαν στο εξωτερικό. Το σημαντικό είναι να μην έχει τραυματισμούς. Να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να είναι τυχερός. Γιατί όχι μια μέρα και στην Εθνική. Είναι σημαντικό οι ελληνικές ομάδες να πιστεύουν έμπρακτα τους Έλληνες παίκτες, για να φτάνουν μαζί σε υψηλό επίπεδο, όπως έγινε τώρα. Βοηθά και το ελληνικό ποδόσφαιρο και την εθνική ομάδα»​.

«Μόνο άκουγε και δούλευε»

Τι θυμάται όμως ο Άγγελος Διγκόζης από τον Αποστολόπουλο του 2019-2020; «Οτι ήταν ένα παιδί που μόνο άκουγε και δούλευε. Πιτσιρικάς πολύ δεκτικός και δικαιωματικά από τους καλύτερους ταλαντούχους Έλληνες εκείνη τη χρονιά. Τον επέλεξε ο Ολυμπιακός εκείνο το καλοκαίρι, τη χρονιά που ανεβήκαμε μαζί στον Πανσερραϊκό. Είχε πολύ ενεργό ρόλο, ήταν βασικός και βοήθησε σημαντικά. Εκείνη τη χρονιά σπάσαμε κάποια ρεκόρ, η ομάδα ήταν καλύτερη σε όλα τα στατιστικά, αήττητοι πρωταθλητές. Παίξαμε με το Βόλο, ομάδα Α΄ Εθνικής, διπλά ματς στο Κύπελλο και αποκλειστήκαμε στα πέναλτι. Είχε και κάποιες έμπειρες μονάδες δίπλα του ο Απόστολος. Όπως οι Καλί, Ολαϊτάν, Γεωργιάδης, Ζέρης, Ψάλτης, ο Γκούρτσας που βγήκε πρώτος σκόρερ, ο Όμο που ήρθε τον Ιανουάριο».

«Το οφείλει στον εαυτό του και τον Πανσερραϊκό»

Θεωρεί ο Άγγελος Διγκόζης οτι τον έχει βοηθήσει σημαντικά; «Νομίζω λίγο, σε επίπεδο συνεργασίας. Περισσότερο τον βοήθησε ο καλός εαυτός του για την εξέλιξή του, τα οφείλει στον ίδιο και στην οικογένειά του. Ο Απόστολος βέβαια αναγνωρίζει τους ανθρώπους που έχει συνεργαστεί. Μιλάμε, έχουμε επαφή, είναι καλό παιδί και χαμηλών τόνων. Φυσικά, ο Πανσερραϊκός τον έχει βοηθήσει. Μη ξεχνάμε οτι ξεκινούσε τότε μια νέα διοίκηση, με τον Τάσο Καζία και στηρίχτηκαν σε ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, σε μικρή ηλικία. Λίγοι δίνουν φανέλα βασικού σε παιδιά 16-17 χρονών, οπότε κάτι θα είδε και το σωματείο συνολικά».

«Πιστώνεται 100% στον Μεντιλίμπαρ»

Δε παίζει όμως ρόλο και η… τόλμη του Βάσκου, σε ένα τόσο κρίσιμο και υψηλού επιπέδου ματς; «Πιστώνεται 100% στον Μεντιλίμπαρ αυτό. Όχι γιατί πήγε τον Ολυμπιακό σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι πολύ καλός προπονητής, υψηλού επιπέδου, τον ξέρουμε και από προηγούμενες ομάδες του. Σίγουρα κάτι έβλεπε στον Απόστολο, αλλά δεδομένα είναι ρίσκο, σε τόσο δύσκολο και σημαντικό ματς, με ομάδα που είναι ψηλά στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και πάλευε και εκείνη για μια ευρωπαϊκή διάκριση».

 

 Γράφει: Θεόφιλος Ψυχογιός

Σχόλια