Με κοζανίτικο άρωμα η Εθνική ομάδα βόλεϊ Κ18


Από την 1η έως την 9η Ιουλίου 2024, το Ηράκλειο Κρήτης θα φιλοξενήσει τον Β' όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ18 (Κορασίδων).
Στον Β' όμιλο μετέχει και εθνική μας ομάδα.


Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το ελληνικό βόλεϊ, που θα αναδείξει τη χώρα μας ως κεντρικό σημείο αναφοράς στον ευρωπαϊκό αθλητικό χάρτη.

Στην εθνική  ομάδα βόλεϊ Κ18 εκτός της Δήμητρας Νάνου (Πάνθηρες Κοζάνης) αγωνίζεται ακόμη μια Κοζανίτισσα (από μητέρα) η Βασιλική Ζαφειρίου  που είναι η πασαδόρος της Εθνικής Κ18.

Παρασκευή  Ζαφειρίου 



Η Βασιλική είναι κόρη του Αχιλλέα Ζαφειρίου  και η μητέρα της είναι από την Νέα Καρδιά Κοζάνης. Είναι γεννημένη  το 2008  και σήμερα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό  Πειραιώς όπως και η αδερφή της Παρασκευή  Ζαφειρίου (γεννημένη το 2006 μέλος επίσης  της Εθνικής ομάδας).
 
Τα πρώτα τους  βήματα στο βόλεϊ η Παρασκευή και η Βασιλική τα  είχαν   κάνει  στον Γυμναστικό Κοζάνης  στη συνέχεια    αγωνίστηκαν στον ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης, στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
 Βασιλική Ζαφειρίου


Άρωμα Κοζανίτικο λοιπόν θα έχει η εθνική μας ομάδα βόλεϊ Κ18  με τα δύο κορίτσια την Δήμητρα Νάνου και τη Βασιλική Ζαφειρίου  να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, κάνοντας  όλους εμάς εδώ  στην Κοζάνη  υπερήφανους  για την μεγάλη εξέλιξη τους στο άθλημα του γυναικείου βόλεϊ, όπως εξάλλου μεγάλη εξέλιξη έχει και η  μεγάλη αδερφή της Βασιλικής η Παρασκευή Ζαφειρίου. 

Συγχαρητήρια  κορίτσια και  εις ανώτερα !!!!

Σχόλια