Μίλτος Τεντόγλου: Άνετος και πρώτος στο 2ο Piraeus Street Long Jump - "Είναι πιο δύσκολο να μείνεις πρώτος παρά να γίνεις πρώτος"

 


Ο Μίλτος Τεντόγλου χωρίς να πιεστεί βγήκε πρώτος στο 2ο Piraues Street Long Jump έναν μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγωνες - Το άλμα που τρόμαξε τους πάντες!

Σε ένα καταπληκτικό show που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, διεξήχθη για δεύτερη σερί χρονιά το Piraues Street Long Jump μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μεγάλος πρωταγωνιστής; Ο Μίλτος Τεντόγλου ο οποίος έκανε… ζέσταμα έναν μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι συνθήκες δεν τον ευνόησαν να κάνει ένα μεγάλο άλμα και να κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ που τόσο θέλει, αλλά και πάλι τερμάτισε πρώτος με άλμα στα 8.06.

Highlight του αγώνα, το τέταρτο άλμα του Τεντογλού. Δυστυχώς όχι για καλό λόγο. Ο Μίλτος στην τέταρτη προσπάθεια του, είδε ένα καρφί από το παπούτσι του να σπάει, να γλιστράει στην βαλβίδα και να πέφτει άτσαλα στην άμμο. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο πρωταθλητής, αλλά σίγουρα όλοι τρόμαξαν με την εικόνα να πέφτει περίεργα ο Μίλτος Τεντόγλου.

Οι έξι προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου

Μετά το τέλος του πρώτου άλματος, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι 1ος και ο μοναδικός που έχει περάσει τα 8 μέτρα από τους συνολικά 12 αθλητές. 8.06 έγραψε το πρώτο άλμα του Έλληνα υπεραθλητή.

Ολοκληρώθηκε και το 2ο άλμα. Παραμένει πρώτος ο Μίλτος, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την επίδοσή του μιας και προσγειώθηκε ακριβώς στα 8.00 μέτρα. Αλλα 4 άλματα για να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ.

Τέλος και του 3ου άλματος. Ο Τεντόγλου σταθερά στα 8 μέτρα και πάνω (8.05 η τρίτη του προσπάθεια), παραμένει πρώτος, αλλά μακριά από τις μεγάλες του επιδόσεις.

Άκυρη η τέταρτη προσπάθεια και ευτυχώς που δεν τραυματίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου. Στη προσπάθεια του, έσπασε καρφί από το παπούτσι με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να πέσει άτσαλα στην άμμο. Όλα καλά φαίνεται να είναι πάντως…

Το παράτησε και το πέμπτο άλμα ο Μίλτος παρά το γεγονός ότι μέτρησε κανονικά (6.76). Το περιστατικό στο τέταρτο άλμα λογικό είναι να τον έχει κρατήσει λίγο.

Το πάλεψε και το έκτο άλμα ο Τεντόγλου, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 8 μέτρα. Λογικό μετά την λαχτάρα του τέταρτου άλματος.

Εκατοντάδες θαυμαστές του Μίλτου Τεντόγλου περίμεναν υπομονετικά για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία μαζί με τον κορυφαίο άλτη του μήκους! Και δεν απογοητεύτηκαν… Πήραν όλοι αυτό που ήθελαν!

“Έχω ένα νόμο! Αν υπογράψω ένα αυτόγραφο πρέπει να το κάνω σε όλα τα παιδιά που περιμένουν. Ή κανένα ή σε όλους!”, είπε αμέσως μετά τη νίκη του στο Piraeus Street Long Jump και το πέρασμα από τους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου.

“Ήταν περίεργος αγώνας. Δεν τον ευχαριστήθηκα και πολύ. Εγώ δυσκολεύομαι πάντα σε αυτούς τους αγωνιστικούς χώρους. Οι street αγωνες είναι οι πιο δύσκολοι από όλους!“, τόνισε ο Τεντόγλου για το αγωνιστικό μέρος και συνέχισε: “Ήθελα μια επίδοση κοντά στα 8,20 μέτρα. Με ένα ρεκόρ αγώνων βασικά θα ήμουν ευχαριστημένος στα 8,24 μέτρα. Δε βγήκε! Μετά το τέταρτο άλμα που γλίστρησα δεν μπορούσα μετά να κάνω άλλο άλμα. Δεν ήταν καλή μέρα σήμερα“.

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο εύκολο είναι να διατηρείται στην κορυφή, απάντησε: “Είναι δύσκολο να παραμένεις πρώτος. Είναι πιο δύσκολο να μείνεις πρώτος παρά να γίνεις πρώτος. Το να φτάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να κρατηθείς σε αυτή. Συνεχίζουμε… Πανελλήνιο πρωτάθλημα την ερχόμενη εβδομάδα!“.

Σχόλια