Γρηγόρης Τζουμερκιώτης - ταμίας ΕΠΣ Κοζάνης: Δουλέψαμε και παράξαμε σημαντικό έργο για το ποδόσφαιρο του Νόμου Κοζάνης από αγάπη για το άθλημα , χωρίς ιδιοτέλεια | βίντεο



Γρηγόρης Τζουμερκιώτης - ταμίας ΕΠΣ Κοζάνης: Δουλέψαμε και παράξαμε σημαντικό έργο  για το ποδόσφαιρο του Νόμου Κοζάνης από αγάπη για το άθλημα, χωρίς ιδιοτέλεια 
1. Εδώ και 3 χρόνια κάθε Τετάρτη απόγευμα τα Γραφεία της ΕΠΣ Κοζάνης είναι ανοιχτά.
Η υπάλληλος Φανή Ταρτόρα είναι εκεί και εξυπηρετεί τους παράγοντες των ομάδων που δεν μπορούν να προσέρθουν πρωινές ώρες.
 
2. Ταμείο ποδοσφαιριστή. Εδώ και 4 χρόνια η διοίκηση της ΕΠΣ Κοζάνης έχει θεσπίσει το "Ταμείο Αρωγής ".
Τα σωματεία σε κάθε παιχνίδι συμμετέχουν με 2 ευρώ στο Ταμείο αυτό πού σκοπός του είναι η αλληλεγγύη σε τραυματισμούς ποδοσφαιριστών. Αυτή τη στιγμή το ύψος του ταμείου είναι στα 1880 ευρώ.
 
3. Οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Κοζάνης νέων και παίδων την τετραετία που μας πέρασε έφτασαν μέχρι τους 8 στην Ελλάδα.
 
4. Όσο, αν αξιοποιούνται τα ταλέντα της περιοχής ή όχι. Έχουμε να πούμε ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2004 και 2005 που αγωνίζονται στην Α.Ε.Ποντίων, στην Κοζάνη και στο Φούφα, πέρασαν από τα κλιμάκια της ΕΠΣ.
 
5. Όταν ανέλαβε η διοίκηση του Νικολάου Χρ. Σάββα οι οφειλές της ΕΠΣ Κοζάνης ανέρχονταν στο ποσό των 25.000 ευρώ περίπου.
Σήμερα με 20 ομάδες λιγότερες και μειωμένη χρηματοδότηση κατά 60% από την ΕΠΟ, το χρέος της ΕΠΣ είναι ΜΗΔΕΝ.
 
6. Όταν ανέλαβε η διοίκηση του Νικολάου Χρ. Σάββα υπήρχαν 7 κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της ΕΠΣ. Κόστος περίπου 200 ευρώ μηνιαίως. Σήμερα τα κινητά αυτά δεν υπάρχουν.
 
7.Όταν ανέλαβε η διοίκηση του Νικολάου Χρ. Σάββα οι παρατηρητές αγώνων και οι παρατηρητές διαιτησίας πληρωνόντουσαν τα οδοιπορικά τους.
Πληρωνότανε και οι μετακινήσεις αρκετών από τα στελέχη της ΕΠΣ.
Σήμερα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Γιατί πιστεύουμε ότι παράγοντες της ΕΠΣ και Σωματεία είμαστε ένα και παλεύουμε για κοινό σκοπό. Για την αγάπη μας προς το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
 
8. Διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα και μέσα στην τετραετία που πέρασε η ανακαίνιση, η συντήρηση και η αναβάθμισή του ήταν στις προτεραιότητές μας.
Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου τις ΕΠΣ είναι από τους πιο καλοδιατηρημένους με όλες τις υποδομές και με καινούριες κερκίδες.
Στο γήπεδο έγινε χάραξη από τον κύριο Κορυφίδη και μπορούν να διεξαχθούν πρωταθλήματα όλων των ηλικιών.
Οι εγκαταστάσεις αποδυτήρια, κυλικείο και βοηθητικοί χώροι είναι σε άριστη κατάσταση τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Διαθέτουμε αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 40 ατόμων, έχοντας όλα τα εποπτικά μέσα που χρειάζονται για αυτές τις περιπτώσεις, πλήρη εξοπλισμό γραφείου και γρήγορο ίντερνετ.
Έγινε αναβάθμιση στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό για καλύτερο φωτισμό και περισσότερη θέρμανση.
Δεν είναι τυχαίο που η ΕΠΟ ορίζει στις εγκαταστάσεις μας αγώνες μπαράζ Μικτών Ομάδων του πανελληνίου πρωταθλήματος.


Βέβαια όλα αυτά δεν θα υπήρχαν, αν δεν υπήρχε ο υπάλληλος και φίλος Στέλιος Μούσιος που μαζί με την γυναίκα του Βίκυ Μπλάντζα κυριολεκτικά έχουν τις εγκαταστάσεις καλύτερα και από το σπίτι τους.
Ακούραστος με πολύ μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει και με πολλές ώρες δουλειάς. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ανακηρυχθεί ο Στέλιος από την ΕΠΟ σαν ο καλύτερος στην Ελλάδα υπάλληλος Ενωσιακών γηπέδων και να τιμηθεί για αυτό.
 

9.
Για τις μικτές ομάδες αποκτήσαμε πλούσιο αθλητικό υλικό για προπόνηση, για επίσημους αγώνες καθώς και ιματισμό για αποστολές. Κυριολεκτικά έχει γεμίσει το βεστιάριό μας και όλα αυτά με χορηγίες χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε με ένα ευρώ την Ένωση. Με ενέργειες κυρίως των συναδέρφων και υπευθύνων των Μικτών Ομάδων κ.κ Φραντζόπουλου και Χατζηπαυλίδη.
 
10. Με την βοήθεια του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Κου Κασαπίδη χρηματοδοθήκαμε από ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με το ποσό των 600.000 ευρώ για ανακατασκευή του πλαστικού χλοοτόπητα του γηπέδου της ΕΠΣ και το περιβάλλοντος χώρου.
Σε αυτό συνέβαλε και ο Δήμος Κοζάνης, ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, ο Αντιδήμαρχος Σημανδράκος Ευάγγελος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κος Πεχλιβανίδης Μιχάλης.
Την μελέτη την έκανε η ΑΝΚΟ και την κατασκευή θα την κάνει ο Δήμος Κοζάνης.
Ξεπεράστηκαν όλες οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και το έργο είναι έτοιμο για δημοπράτηση και κατασκευή στη συνέχεια.
 
11. Με επίσκεψή μας στον Αντιπεριφερειάρχη κο Τοπαλίδη Ηλία καταφέραμε να επιδοτηθούμε με το ποσό των 12.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αγορά γεωργικού ελκυστήρα(τρακτέρ) για να καλύψει τις αυξημένες πλέον ανάγκες των γηπέδων της ΕΠΣ.
Τελειώσαμε όλα τα γραφειοκρατικά στάδια που χρειάζονται και τις επόμενες μέρες το τρακτέρ θα είναι στη διάθεσή μας.
 
12. Επισκεφτήκαμε την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κα Γκατζαβέλη Παναγιώτα με στόχο να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση των γιατρών αγώνων από κονδύλια της Περιφέρειας και οποιαδήποτε χρηματική επιδότηση προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομούς μας αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Παρά τη θετική διάθεση από πλευράς της περιφέρειας μας απάντησαν ότι αυτού του είδους οι δαπάνες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, δεν ανήκουν στις λεγόμενες "επιλέξιμες" δαπάνες.
 
13. Αναλάβαμε πρωτοβουλία σε συνεργασία με το "Ματιές στα σπορ" για τον μικρό Αλέξανδρο που έπασχε από δύσκολη πάθηση.
Ευαισθητοποιήσαμε πολλά αθλητικά σωματεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας και συγκεντρώσαμε σεβαστό ποσό.
Διοργανώσαμε μεγάλη εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης σε συνεργασία με τον ΟΑΠΝ όπου και εκεί συγκεντρώσαμε μεγάλο ποσό.

 
14. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΕΣ 2018
Έγινε σεμινάριο προπονητών με την συνεργασία του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Κοζάνης τον Μάιο 2018 (δίδαξαν : Παπανικολάου , Νταλακούρας , Αλεξίου)

Ακόμη ένα σεμινάριο Προπονητικής Τερματοφυλάκων τον Ιούνιο 2018 (δίδαξε ο προπονητής τερματοφυλάκων των Εθνικών Ομάδων κ. Αϊβαλιώτης).


Είχαμε την Σχολή Προπονητών UEFA – C τον Νοέμβριο καθώς και την αναθεωρητική σχολή προπονητών UEFA A-B-C.


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Σχολή UEFA D για παράγοντες , προπονητές και γονείς ακαδημιών ποδοσφαίρου.

Πρόγραμμα της Ε.Π.Ο. “πάσα στα θρανία” σε Δημοτικά Σχολεία του Νομού Κοζάνης .
Σχολή διαιτησίας με δέκα (10) νέους διαιτητές που αποφοίτησαν.
2019


Έγινε εκδήλωση κλήρωσης Πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 όπου έγινε και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε ένα πολύ ωραίο χώρο στη Σιάτιστα με την άριστη φιλοξενία του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ και του Δήμου Βοΐου.
Έγινε σεμινάριο για πτυχιούχους καιπιστοποιημένους προπονητές για τμήματα ακαδημιών με τον grassroots manager της Ε.Π.Ο. Χρ. Σίσκο στο γήπεδο της Ε.Π.Σ. τον Οκτώβριο του 2019 με συμμετοχή περίπου 40 προπονητών .

Έγινε σεμινάριο για τους προπονητές και αρχηγούς των ομάδων σχετικά με τις τροποποιήσεις κανονισμών διαιτησίας με τον αρχιδιαιτητή Θεόδωρου Τσιμεντερίδη στην αίθουσα του Σ.Δ.Π. Κοζάνης τον Σεπτέμβριο του 2019.

Έγινε Σχολή Διαιτησίας τον Νοέμβριο του 2019 με επιτυχόντες 6 νέους διαιτητές.
2020

Τον Ιούλιο με απόφαση της Ε.Π.Ο. και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προπονητών Ν. Κοζάνης λειτούργησε η Σχολή Επανεξέτασης προπονητών UEFA A, B και C.

Το Δεκέμβριο σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Αιμοπεταλιοδοτών Κοζάνης “Σταγόνα Ελπίδας” και τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (Ο.Α.Π.Ν.) Κοζάνης διοργανώσαμε μεγάλη Εθελοντική Αιμοδοσία του Αθλητικού Κόσμου.
 


14.Μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και αφού διαπιστώσαμε τις πάμπολλες γραφειοκρατικές δυσκολίες , που θα αντιμετωπίσουν τα σωματεία στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών , ζητήσαμε μεεπιστολή μας στον Υφυπουργό αλλά και με επισκέψεις και στους πέντε βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης τη μείωση του όγκου των εγγράφων , την αύξηση του χρονικού περιθωρίου για την εγγραφή των σωματείων αλλά και να δοθούν έγκαιρα οι οικονομικές επιχορηγήσεις
Κλείνοντας, αν και έχω και άλλα πολλά να γράψω, (δεν ανέφερα για το αγωνιστικό κομμάτι) νομίζω ότι αυτά είναι υπέρ αρκετά για να καταλάβει κανείς ότι εμείς στη Διοίκηση του Νικολάου Χρ. Σάββα (όσοι μείναμε...) δουλέψαμε την τετραετία που μας πέρασε και παράξαμε σημαντικό έργο για το ποδόσφαιρο του Νομού Κοζάνης, από αγάπη για το άθλημα και χωρίς ιδιοτέλεια.
 
Να ευχαριστήσω όλα τα Σωματεία για την άψογη συνεργασία, τους συναδέρφους στο Δ.Σ της ΕΠΣ και τους υπαλλήλους της ΕΠΣ, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτούς πολλές φορές.
 
Να χαιρετήσω με βαριά καρδιά τον φίλο μου και συνοδοιπόρο εδώ και 40 χρόνια στα μονοπάτια του ποδοσφαίρου και της ζωής τον ΠΕΤΡΟ ΚΥΡΖΟΠΟΥΛΟ.
 
Πέτρο σε ευχαριστώ που ήσουν δίπλα μου και δίπλα στον καθένα μας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να το κάνεις.
 
Γρηγόρης Τζουμερκιώτης
Ταμίας ΕΠΣ Κοζάνης



βίντεο από τελικούς των παιδικών πρωταθλημάτων ΕΠΣ Κοζάνης 






Σχόλια